Onze missie

LOKAAL richt zich op alle Rotterdammers met (latente) maatschappelijke en politieke belangstelling. Sommige van deze mensen zijn actief, andere niet. Speciale aandacht is er voor jongeren. Daarnaast richten wij ons op (kandidaat-)politici, bestuurders en beleidsmakers op het niveau van de gemeente en van de gebiedscommissies.

De bijzondere methodieken van LOKAAL

LOKAAL onderscheidt zich door haar unieke methodieken. Deze zijn door LOKAAL zelf ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn het ontwikkelen van democratische vaardigheden van jongeren en het voeren van socratische dialogen in de wijken en op scholen.

Sinds 1994

Stichting LOKAAL Rotterdam is een initiatief van de politieke partijen in Rotterdam. De Stichting is in 1994 opgericht met als doelstelling de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren.

Het bestuur van LOKAAL wordt gevormd door (vertegenwoordigers van) verschillende politieke partijen in Rotterdam: het CDA, de ChristenUnie, D66, GroenLinks, Leefbaar Rotterdam, de PvdA en de VVD. LOKAAL wordt financieel ondersteund door o.a. de gemeente Rotterdam.

2015 in een notendopJaarverslag LOKAAL