Themabijeenkomst ‘Ruimte om te stemmen’

in gesprek met Niet-stemmers

Samen naar de stembus

De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur in een tijd waarin de kloof tussen politiek en burger immens groot is, sommige mensen vooral bezig zijn met overleven en zich afvragen of hun stem iets uitmaakt. Of dat stemmen ervoor zal zorgen dat bijvoorbeeld de energierekening betaald kan worden. Een deel van de mensen is aan het overleven in plaats van leven. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 2022 resulteerde dit in een historisch lage opkomst in Rotterdam: minder dan 40% van de Rotterdammers ging naar de stembus.

Hoe zal dit bij de Tweede Kamerverkiezingen gaan op 22 november? Voor veel Rotterdammers blijft het ‘feest der democratie’ een Ver-Van-Mijn-Bed-show. De hoge energieprijzen, brandstofprijzen en dure boodschappen; daar maakt men zich zorgen over. Is er dan nog wel ruimte in je hoofd over om je te verdiepen in politiek?

In plaats van dure onderzoeken over waarom Rotterdam zoveel niet-stemmers kent of met een belerend vingertje te wijzen op het belang van stemmen, is het tijd dat Rotterdammers juist met elkaar in gesprek gaan over waarom men niet stemt.

Vandaar dat Stichting Lokaal op maandag 20 november een dialoogavond organiseert. Dit keer zijn niet de zittende politici of kandidaten aan het woord, maar de Rotterdammer zelf. Onder de noemer ‘Ruimte om te stemmen’ zullen in een talkshowsetting een aantal bewoners samen onderzoeken wat ervoor nodig is om elkaar te motiveren die weg naar de stembus te vinden. Samen!

 

Waar en wanneer?

Presentator:  Rachid Benhammou

Datum:           Maandag 20 november 2023

Tijd:                19:30-21:30 uur, inloop 19:00

Entree:           Gratis

Locatie:          Huis van de Wijk ’t Klooster (Afrikaanderplein 7)

U bent van harte welkom!