CVO Leerlingentop

foto: Leanderfotografie.nl

Socratische dialoog

Op vrijdagmiddag 22 september vierde de CVO-scholengemeenschap haar 125-jarig jubileum door leerlingen een stem te geven. 64 leerlingen voerden openhartige gesprekken, verdeeld over acht tafels en begeleid door LOKAAL-gespreksleiders.

Met behulp van de LOKAAL Socratische Dialoog-training, waren de gespreksleiders optimaal voorbereid om diepgaande discussies te voeren over het creëren van een schoolomgeving die een veelbelovende toekomst biedt en een springplank vormt naar een betekenisvol leven.

Waardevolle bijdrage

In deel één zorgden zorgvuldig geselecteerde gespreksonderwerpen voor relevante en to-the-point gesprekken over issues en vragen die leerlingen ervaren. In deel twee werd nauwkeurig besproken welke behoeften hierachter schuilgaan en werden concrete adviezen geformuleerd om het onderwijs te verbeteren.

Het resultaat is dat leerlingen zich gehoord voelen, en er zijn talloze waardevolle aanbevelingen voor de verbetering van het onderwijs.

De uitspraak ‘Het onderwijs is van ons, betrek ons erbij!’ maakt duidelijk dat, als het aan de leerlingen ligt, dit initiatief niet bij één keer blijft.

 

Bekijk hier de Slideshow van de CVO Leerlingentop: