Young010

Hét Rotterdamse jongerencollectief

Beeld: Marc Nolte

Young010 is een nieuw, fris collectief van jongeren tussen de 12 en 23 jaar dat als doel heeft de stad leuker, mooier en beter te maken voor jongeren.

Samen met een groep enthousiaste mede-Rotterdammers zijn de Young010’ers het visitekaartje van jong Rotterdam. Zij gaan over allerlei onderwerpen het gesprek aan met andere jongeren in de stad en adviseren de bazen van de stad over wat er nu echt onder jongeren leeft en wat zij belangrijk vinden.

De jongeren worden uitgedaagd om na te denken over maatschappelijke thema’s en zich daarover uit te spreken. Daarnaast pakken zij ook zelf de handschoen op om zaken aan te pakken en te initiëren, samen met mogelijke partners in de stad. Zij zijn ten slotte Rotterdammers.

En nu?
De Kick-off was een enorm succes! 

Na de Kick-off zijn er selectiegesprekken gevoerd met 50 van de bijna 1100 (!) jongeren die zich hadden aangemeld voor Young010. Zij bleken allemaal erg enthousiast en gemotiveerd.

Op basis van de gesprekken zijn er 30 jongeren geselecteerd voor de kerngroep. Dit zijn ze (in willekeurige volgorde):

Denise, Badredine, Kiran, Abigail, Oliver, Chaimae, Tess, Ani, Sofie, Julie, Iris, Melisa, Ojo, Feyza, Soedhier, Kerin, Shanaya, Jenna, Wassima, Akhilesh, Lola, Mounir, Paul, Wijnand, Jilliann, Mitchell, Stijn, Gabriel, Rewien en Jairo.

Vooruitblik 2017
De kerngroep van Young010 krijgt in de eerste maanden van 2017 verschillende intensieve trainingen, o.a. op het gebied van debat, politiek en bestuur.

Hierna gaan de jongeren aan de slag met een aantal door henzelf gekozen thema’s en/of probleemstellingen. In werkgroepen gaan zij vervolgens het gesprek aan met mogelijke partners in de stad. Wat is er nodig om de situatie te veranderen? En hoe kunnen zij dit samen met hun partners doen?

Contact
Wil je meer weten over Young010? Stuur dan een mail naar young010@lokaal.org.