Young010

Dé Rotterdamse jongerenadviesraad

Young010 is dé jongerenraad van Rotterdam die als doel heeft de stad leuker, mooier en beter te maken voor jongeren. 

Young010 is sinds 23 februari 2017, de dag van hun officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis, hét aanspreekpunt in Rotterdam als het gaat over jongerenzaken.

Young010, bestaande uit Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar, gaat over allerlei onderwerpen het gesprek aan met andere jongeren (en volwassenen) in de stad en adviseert het stadsbestuur – gevraagd én ongevraagd – over wat er onder jongeren leeft en over wat zij belangrijk vinden. Young010 wil het verschil maken in de stad.

Nuno Gomes da Silva Neto is de voorzitter van Young010. Tishana Martijn is de vice-voorzitter van Young010.

Young010 wordt ondersteund en begeleid door Stichting LOKAAL. Centrum voor democratie in Rotterdam.

Verzoeken voor Young010

Young010 krijgt (heel) veel verzoeken binnen, van allerlei organisaties die graag de ideeën/input van de leden Young010 willen horen/gebruiken. De leden van Young010 vinden het erg leuk om mee te denken over allerlei onderwerpen en werken hier graag aan mee (mits zij hier tijd voor hebben uiteraard en het past binnen hun interesses/expertisegebied).

Als u de leden van Young010 wilt uitnodigen, kan dat d.m.v. het invullen van onderstaand formulier. Zij vergaderen 1 keer per maand en bespreken dan alle uitnodigingen die zij ontvangen.

Ja, ik wil (de leden van) Young010 graag uitnodigen!

  • Voor de leden van Young010 is het belangrijk om van tevoren precies te weten wat het verzoek/de vraag aan hen is. Onthoud: het gaat hier om jongeren tussen de 13 en 23 jaar. Dus NIET: “Wij willen Young010 consulteren als het gaat om ons beleidskader rond circulaire economie.” Maar WEL: “Wij zijn bezig met een campagne rondom het recyclen van plastic flesjes. Wij zouden heel graag van de leden van Young010 willen weten of zij hun oude plastic flesjes recyclen of niet. En waarom zij dit wel of niet doen, en hoe we hen en andere jongeren zover zouden kunnen krijgen om dit wel te doen. Gebruiken zij Facebook/heeft een Facebook campagne zin? Of kunnen we dit beter via SnapChat of Instagram doen?”
  • Voor de leden van Young010 is het prettig als van tevoren duidelijk is hoe de setting van de afspraak eruit ziet. Is het een brainstormsessie die een uur duurt, op een kantoor? Welke andere mensen zijn erbij aanwezig?

Werkgroepen Young010

De leden van Young010 hebben ervoor gekozen zich in werkgroepen te verdelen. Elke werkgroep richt zich op het adviseren van het stadsbestuur op een eigen onderwerp/thema: gelijke kansen en openbare ruimte.

Daaronder valt ook de werkgroep Community, die zich bezighoudt met de communicatie, social media en het contact met de achterban. De voorzitter van de werkgroep Community is Nuno Gomes da Silva Neto. Je kunt Young010 volgen via LinkedIn, Facebook en Instagram.

Beeld: Sander van Wettum
Young010 in 2017 & 2018
Young010 in 2019
Jongerentop010 (2020)
Bezoek de website van Young010