Train de premier van 2043

Zou jij het talent van Mark Rutte hebben herkend toen Mark nog een Markje was? Maak jij het politieke dier wakker in de Nederlandse Joe Biden van 2043? Ben je niet ouder dan 35 jaar en vind jij het leuk om een klas middelbare scholieren kennis te laten maken met de politiek?

Dan is dit je kans.

Tijdens onze cursus word je klaargestoomd als trainer. Je leert onder meer algemene trainersvaardigheden, hoe je op een effectieve manier een gesprek leidt en hoe je met een klas middelbare scholieren (13 – 18 jaar) het zogenoemde Politieke Spel kunt spelen.

In de weken daarna speel je met een aantal verschillende Rotterdamse schoolklassen het Politieke Spel. In het Politieke Spel begeleid je de scholieren bij het oprichten van hun eigen politieke partij, het ontwerpen van een verkiezingsposter, het verzinnen van speerpunten voor hun partij en het onderhandelen met de andere politieke partijen.

Holland’s next Joe Biden

Na afloop van het spelen van het Politieke Spel wijst elke klas haar drie beste debaters aan. Deze drie nemen het vervolgens in december tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis tegen elkaar op tijdens het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR), waarvoor je als trainer uiteraard een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Dan kun je ‘jouw’ scholieren aanmoedigen en meteen zien of zij (mede) dankzij jou de vloer aanvegen met de andere deelnemers!

De cursus vindt plaats op dinsdag 26 september en maandag 2 oktober van 18.30 tot 21.00 uur. De cursus wordt gegeven door Victor Vlam, bij Stichting LOKAAL – Schiedamsedijk 67a.

Let op: deelname aan deze cursus is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft vertrouwen we erop dat je je committeert aan het project. Dit betekent dat er van je wordt verwacht dat je na het volgen van de cursus zelf met minstens twee verschillende schoolklassen het Politieke Spel gaat spelen.

Meld je aan! Stuur een mail met je naam, leeftijd en contactinfo naar info@lokaal.org

Train de premier van 2043 maakt deel uit van de LOKAAL Academie.