Train de premier van 2040

Spot jij de nieuwe Lilian Marijnissen of de volgende Pim Fortuyn? Vind jij het leuk om een klas middelbare scholieren kennis te laten maken met de politiek?

Dan is dit je kans! Tijdens onze tweedaagse cursus word je klaargestoomd als trainer. Je leert onder meer algemene trainersvaardigheden, hoe je op een effectieve manier een gesprek leidt en hoe je met een klas middelbare scholieren (13 – 18 jaar) het zogenoemde Politieke Spel kunt spelen.

Het Politieke Spel wordt op meerdere Rotterdamse middelbare scholen gespeeld als onderdeel van het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR). Dit is hét jaarlijkse debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Als trainer ga jij met een aantal verschillende Rotterdamse schoolklassen het Politieke Spel spelen. In het Politieke Spel begeleid je de scholieren bij het oprichten van hun eigen politieke partij, het ontwerpen van een verkiezingsposter, het verzinnen van speerpunten voor hun partij en het onderhandelen met de andere politieke partijen.

Holland’s next Barack Obama

Na afloop van het spelen van het Politieke Spel wijst elke school haar drie beste debaters aan. Deze drie nemen het vervolgens in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis tegen elkaar en de finalisten van andere scholen op tijdens de finale van het GJR, waarvoor je als trainer uiteraard een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Dan kun je ‘jouw’ scholieren aanmoedigen en meteen zien of zij (mede) dankzij jou de vloer aanvegen met de andere deelnemers!

Zou jij het talent van Mark Rutte hebben herkend toen Mark nog een Markje was? Maak jij het politieke dier wakker in de Nederlandse Barack Obama of Angela Merkel van 2040? Ben jij zelf niet ouder dan 35 jaar? Meld je dan aan voor deze training!

Let op: deelname aan deze cursus is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft vertrouwen we erop dat je je committeert aan het project. Dit betekent dat er van je wordt verwacht dat je na het volgen van de tweedaagse cursus zelf met minstens twee verschillende schoolklassen het Politieke Spel gaat spelen. 

Aanmelden
Het is pas weer mogelijk om je aan te melden voor deze training in aanloop naar het GJR van 2023. Er zal dan een online aanmeldformulier op deze pagina komen te staan. Mocht je op de hoogte gehouden willen worden van wanneer je je kunt aanmelden, stuur dan een e-mail naar info@lokaal.org.

Train de premier van 2040 maakt deel uit van de LOKAAL Academie.

Meer info?