Train de premier van 2040

Spot jij de nieuwe Lilian Marijnissen? De volgende Pim Fortuyn? Vind jij het leuk om een klas middelbare scholieren kennis te laten maken met de politiek?

Dan is dit je kans.

Tijdens onze tweedaagse cursus op twee zaterdagen in oktober, namelijk 1 en 8 oktober 2022 (tijd n.t.b.), word je klaargestoomd als trainer. Je leert onder meer algemene trainersvaardigheden, hoe je op een effectieve manier een gesprek leidt en hoe je met een klas middelbare scholieren (13 – 18 jaar) het zogenoemde Politieke Spel kunt spelen.

In de weken daarna (tussen 17 oktober en 13 november) speel je met een aantal verschillende Rotterdamse schoolklassen het Politieke Spel. In het Politieke Spel begeleid je de scholieren bij het oprichten van hun eigen politieke partij, het ontwerpen van een verkiezingsposter, het verzinnen van speerpunten voor hun partij en het onderhandelen met de andere politieke partijen.

Holland’s next Barack Obama

Na afloop van het spelen van het Politieke Spel wijst elke klas haar drie beste debaters aan. Deze drie nemen het vervolgens in december in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis tegen elkaar en de finalisten van andere scholen op tijdens de finale van het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR), waarvoor je als trainer uiteraard een persoonlijke uitnodiging ontvangt. Dan kun je ‘jouw’ scholieren aanmoedigen en meteen zien of zij (mede) dankzij jou de vloer aanvegen met de andere deelnemers!

Zou jij het talent van Mark Rutte hebben herkend toen Mark nog een Markje was? Maak jij het politieke dier wakker in de Nederlandse Barack Obama of Angela Merkel van 2040? Ben jij zelf niet ouder dan 35 jaar? Meld je dan aan voor deze training!

Let op: deelname aan deze cursus is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je inschrijft vertrouwen we erop dat je je committeert aan het project. Dit betekent dat er van je wordt verwacht dat je na het volgen van de tweedaagse cursus zelf met minstens twee verschillende schoolklassen het Politieke Spel gaat spelen. 

Aanmelden?

Inschrijven Train de premier van 2040 - GJR 2022

  • Bv. Jonge Democraten, Erasmus Debating Society, PINK!, etc.
  • Geef hier (kort) aan waarom je graag mee wilt doen aan dit project.

Train de premier van 2040 maakt deel uit van de LOKAAL Academie.

Meer info?