Masterclass Socratische dialoog

Hoe maak je pijnlijke of moeilijke kwesties bespreekbaar in een groep?

Deze Masterclass biedt jou de handvatten om zelf op een Socratische manier met groepen het gesprek aan te gaan over lastig bespreekbare onderwerpen.

Je leert een sfeer te creëren waarin alle leden van jouw groep zich veilig en prettig genoeg voelen om zich te uiten en hun ideeën, opvattingen en gevoelens te delen met de rest van de groep.

Tevens krijg je gesprekstechnieken aangeleerd die passen bij de essentie en doelstelling van de Socratische dialoog, namelijk het stellen van fundamentele vragen met als doel het doorbreken van vooroordelen en het daadwerkelijk ophelderen van kwesties.

Deze aanpak is zeer geschikt om lastige of pijnlijke kwesties bespreekbaar te maken binnen groepen en werkt niet alleen bijzonder goed op scholen en in schoolklassen, maar is ook binnen jouw bedrijf of (gemeentelijke) organisatie uitstekend toepasbaar.

Deze video geeft een indruk van hoe een Socratisch gesprek in een schoolklas verloopt. LOKAAL organiseerde in 2016 meer dan dertig socratische gesprekken in Rotterdamse schoolklassen.
Interesse in het volgen van deze Masterclass?