Genomineerden beste politicus van Rotterdam 2018 bekend

Vincent Karremans (VVD), Ellen Verkoelen (50PLUS) en Stephan van Baarle (Denk) genomineerd

Beeld: Genomineerden beste politicus van Rotterdam 2018 bekend

Tijdens Dit was 2018 op vrijdag 7 december in Arminius wordt rond 21.45 uur (in de Grote zaal) bekend wie zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ mag noemen.

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

Een jury, bestaande uit Mirjam de Winter (o.a. NRC), Ties Joosten (FTM), Ewoud Kieviet (RTV Rijnmond), Antti Liukku & Monica Beek (AD/Rotterdams Dagblad) en Rachid Benhammou (o.a. OPEN Rotterdam), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

Eerdere winnaars waren Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

De verkiezing wordt georganiseerd door LOKAAL en het Periklesinstituut i.s.m. Arminius.

Bestel hier je tickets voor Dit was 2018.

Update: Vincent Karremans (VVD) is de winnaar van beste politicus van Rotterdam 2018. 

Juryrapport Beste politicus van Rotterdam 2018Download

Door

Tags: Arminius, beste politicus, beste politicus van rotterdam, lokaal & periklesinstituut