Laden Evenementen

« All Evenementen

Dit was 2018

7 december van 20:00 tot 8 december van 2:00 | €12,50

Waarover spraken we met onze vrienden en (politieke) vijanden in 2018? Op welk onderwerp liepen we vast? Tegen welk onrecht gingen we samen de barricaden op? Welk boek hadden we moeten lezen? Wat hadden we ab-so-luut  moeten zien, horen, weten? Wat gebeurde er in onze stad? En wat in de lokale politiek?

Dit was 2018 biedt een bonte verzameling aan sprekers én onderwerpen die samen een beeld vormen van het afgelopen jaar. Met onder andere een gesprek over tolerantie, het knal-debat, een cursus ‘Kom uit je loopgraaf’, de verkiezing van politicus van het jaar, kussengevechten en een afreken-afterparty in WORM.

Politiek jaaroverzicht 2018 & Beste politicus van Rotterdam
Presentatie: Victor Vlam
Tijd: 21.00 – 21.45 uur
Locatie: Bovenzaal

Politiek jaaroverzicht 2018 
John Bijl (Periklesinstituut) blikt samen met enkele leden van de Rotterdamse politieke pers terug op het afgelopen politieke jaar. Groeide Joost Eerdmans uit tot dé oppositieleider van Rotterdam? Hoe doen de nieuwkomers Maurice Meeuwissen (PVV), Stephan van Baarle (DENK) en Ellen Verkoelen (50PLUS) het? Waar werd door de gemeenteraad het heftigst over gedebatteerd? En welk politiek moment maakte op de panelleden de meeste indruk? In deze eindejaarstalkshow komen alle grote én kleinere Rotterdamse politieke gebeurtenissen aan bod.

Organisatie: LOKAAL & Arminius.

Beste politicus van Rotterdam
Wie volgt Jeroen van der Lee (PvdD) op en mag zich een jaar lang ‘Beste politicus van Rotterdam’ noemen?

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen heel veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Welke Rotterdamse politicus bepaalde het meest de agenda? Wie was leidend in de publieke opinie? En: wie kreeg het meest voor elkaar?

Een jury, bestaande uit Mirjam de Winter (o.a. NRC), Ties Joosten (FTM), Ewoud Kieviet (RTV Rijnmond), Antti Liukku & Monica Beek (AD/RD) en Rachid Benhammou (o.a. OPEN Rotterdam), beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

Eerdere winnaars waren Jeroen van der Lee (PvdD, 2017), Sven de Langen (CDA, 2016), Nourdin El Ouali (NIDA, 2015), Hugo de Jonge (CDA, 2014), Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam, 2013), Maarten van de Donk (VVD, 2011) en Leo de Kleijn (SP, 2009).

De verkiezing wordt georganiseerd door LOKAAL en het Periklesinstituut i.s.m. Arminius.

Houd deze website in de gaten voor programma-updates. 

Bestel hier je tickets.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius, LOKAAL, Periklesinstituut, Donner, SG Erasmus, Joop.nl, Vers Beton en Worm.

Gegevens

Begin:
7 december van 20:00
Einde:
8 december van 2:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://arminius.stager.nl/web/tickets/223282

Locatie

Arminius
Museumpark 3
Rotterdam,
+ Google Maps