Meer jongeren in de politiek, meer humor

Jonge Rotterdammers over politiek, stemmen (voor je achttiende!) en hun eigen wijk

Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Het GJR wordt jaarlijks georganiseerd door LOKAAL.
Het afgelopen jaar deden 25 klassen uit het voortgezet onderwijs mee, dit betekent een bereik van meer dan 350 leerlingen!

Deze leerlingen maakten in het voortraject (nader) kennis met politiek en debat door het spelen van Het Politieke Spel. Deze sessies werden begeleid door jonge, enthousiaste trainers, vaak verbonden aan een politieke jongerenorganisatie.

Daarnaast kregen de finalisten een aanvullende debattraining om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de grote finale. De finale van het GJR vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het stadhuis aan de Coolsingel.

Meer jongeren in de politiek, meer humor…

De leerlingen die mee hebben gedaan aan het voortraject is gevraagd een enquête in te vullen. Wat vinden zij het leukst aan hun wijk of buurt? Welke partij zouden zij stemmen en waarom? En hoe kan de Rotterdamse politiek interessanter gemaakt worden voor jongeren?

De resultaten hiervan, evenals foto’s gemaakt tijdens de grote finale van het GJR 2017, zijn te vinden in de publicatie ‘Meer jongeren in de politiek, meer humor’. Zeker in het licht van aankomende gemeenteraadsverkiezingen interessante kost!

GJR publicatie 2017Meer jongeren in de politiek, meer humor

Door

Tags: 2017, gjr, GJR2017, groot jongerendebat & Groot Jongerendebat Rotterdam