Yiska den Breejen (GSR) wint GJR 2017

Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en op dinsdag 12 december was het tijd voor de finale. Deze vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis.

Yiska den Breejen van de Gereformeerde Scholengemeenschap Rotterdam kwam dit jaar als winnaar uit de bus. De jury lette, naast inhoud en vorm, speciaal op de continuïteit van de debatprestaties van de deelnemers. Juryvoorzitter Liesbeth Levy (directeur LOKAAL): “In elke ronde was Yiska consistent.”

Eervolle vermeldingen waren er voor Refkka Khalil (meest gepassioneerde debater, Dalton Lyceum Barendrecht) en Stijn de Beer (meest gepeperde uitspraak, Dalton Lyceum Barendrecht).

De jury bestond dit jaar uit Judith Bokhove (gemeenteraadslid GroenLinks), Robin de Roon (gemeenteraadslid D66), Lars Sørensen (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam) en Liesbeth Levy (directeur LOKAAL). Wethouder Joost Eerdmans opende het debat. De presentatie was in handen van Victor Vlam.

Door

Tags: debat, GJR2017 & jongeren