Gezocht!

Enthousiaste stagiair(e) HBO bestuurskunde/politicologie voor > 24 uur per week

Zoek jij een leerzame en uitdagende stage op het gebied van bestuur en organisatie in het gaafste pand van Rotterdam?

Voor een van onze projecten, de Rotterdamse jongerenadviesraad Young010, zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die betrokken is bij Rotterdam én hart heeft voor de jongeren van de stad. Young010 is namelijk hét aanspreekpunt in de stad als het aankomt op jongerenzaken.

Tijdens je stage zal je de projectleider van Young010 ondersteunen, zowel inhoudelijk als praktisch:

 • Inhoudelijk richt je je op het in kaart brengen van het proces van het ontwikkelen en schrijven van een advies, tot het doorwerken daarvan in stedelijk beleid. Afhankelijk van de grootte van deze opdracht bouw je ook dossiers op, op het gebied van jongerenbeleid. En ondersteun je bij het voorbereiden en opstellen van de door Young010 uit te brengen adviezen.
 • Tegelijkertijd zul je, omdat wij een kleine organisatie zijn, ook verantwoordelijk zijn voor de praktische ondersteuning van de leden van Young010: je vindt het, net als wij, niet erg om pizza te bestellen voorafgaand aan een vergadering of om tijdens zo’n vergadering bijvoorbeeld te notuleren. Kortom, je ondersteunt bij de secretariële taken die horen bij een ondersteunend bureau.

LOKAAL heeft daarnaast verschillende andere leuke projecten waar je van kan leren en bij kan ondersteunen. We organiseren debatten, cursussen, het Groot Jongerendebat en nog veel meer. Afhankelijk van jouw interesse en beschikbare tijd, kunnen we samen kijken hoe je hier ook aan kan deelnemen.

Startdatum stage in overleg, bij voorkeur vanaf september 2020, in elk geval tot aan de kerstvakantie. Minimaal 24 uur per week.

Over jou

 • Jij bent een duizendpoot en houdt van aanpakken, bent leergierig en enthousiast;
 • Jij kunt gestructureerd en planmatig werken;
 • Jij hebt interesse in (lokale) politiek en bestuur;
 • Jij bent breed maatschappelijk geïnteresseerd en betrokken;
 • Jij volgt een HBO opleiding (of hoger), bij voorkeur bestuurskunde, politicologie of een soortgelijke opleiding;
 • Jij bent een echte teamspeler;
 • Jij bent flexibel;
 • Jij beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Jij bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam.

Wij bieden

 • Een stagevergoeding van maximaal € 200,- per maand, afhankelijk van het aantal uren per week, je opleidingsniveau en je ervaring;
 • Je komt terecht in een klein, hecht, hardwerkend team en werkt in één van de gaafste gebouwen van Rotterdam: Het Industriegebouw;
 • We bieden veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.

Lijkt dit je wat?
Reageer dan snel! Stuur je cv en motivatiebrief naar Ivana Pilipović vóór 17 augustus 2020 a.s. (ivana.pilipovic@lokaal.org). De gesprekken zullen indien mogelijk in de week daarna plaatsvinden (dit kan ook digitaal). Deze vacature is inmiddels vervuld. 

Over LOKAAL

LOKAAL organiseert cursussen, publieksdebatten en tal van andere activiteiten. Met als gemeenschappelijk doel: Rotterdammers meer bij hun stad betrekken – en andersom. Met ‘stad’ wordt niet alleen het politieke bestuur bedoeld, maar ook de eigen buurt, lokale belangengroepen en andere maatschappelijke organisaties waarin je actief kunt zijn.

LOKAAL heeft geen politieke voorkeur. Voor LOKAAL staat voorop dat iedereen de kans moet krijgen mee te doen, denken en besturen. Dat mensen daarbij hun eigen standpunten vormen en naar voren brengen, is ieders goed recht en bovendien: meningsverschillen maken een publiek debat alleen maar waardevoller.

Rotterdam is het politieke laboratorium van Nederland. Hier gebeurt het. LOKAAL is daarom echt lokaal. En trots Rotterdams.

Door

Tags: bestuur, organisatie, stagiair & staigiaire