Docenten opgelet!

Met jouw schoolklas meedoen aan het Groot Jongerendebat Rotterdam? Het kan nog.

Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Wil jij dit jaar met jouw (bovenbouw) schoolklas meedoen aan het GJR? Het kan nog.

Op maar liefst vijftien scholen maken jongeren kennis met politiek en debat, onder meer door het spelen van het Politieke Spel. In het Politieke Spel richten zij hun eigen politieke partij op, ontwerpen ze een verkiezingsposter, verzinnen zij speerpunten van hun partij, onderhandelen ze met de andere politieke partijen en proberen ze met het aan hen toebedeelde budget zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het Politieke Spel wordt, zoals elk jaar, gespeeld onder leiding van enthousiaste, door LOKAAL getrainde trainers. Jonge mensen die zich vrijwillig inzetten om hun enthousiasme voor politiek en debat over te brengen.

Finale
De klassen die meegedaan hebben aan het Politieke Spel wijzen vervolgens hun drie beste debaters aan. Deze leerlingen krijgen een intensieve debattraining, verzorgd door LOKAAL. Tijdens de finale in het Rotterdamse stadhuis nemen zij het vervolgens tegen elkaar op. Ten overstaan van een vakkundige jury, politici en wethouders gaan zij in debat over zaken die zij belangrijk vinden. De finale van het Groot Jongerendebat Rotterdam vindt dit jaar plaats op 13 december op het Rotterdamse stadhuis, in de raadzaal (Coolsingel 40).

Het GJR is een uniek evenement dat georganiseerd wordt voor en door jongeren: het is een samenwerking tussen LOKAAL en verschillende (politieke) jongerenorganisaties in Rotterdam. Het project is speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo) tussen de 14 en 18 jaar.

Meedoen aan dit unieke traject?

Meld jouw schoolklas dan snel aan. Er is nog plek voor drie Rotterdamse scholen. Deelname is kosteloos.

Door

Tags: debat, democratie, gemeentepolitiek, gjr, jongeren & politiek