Young010 zoekt nieuwe leden voor 2021

Aanmelding nú van start!

Young010 biedt elk jaar ruimte aan nieuwe kerngroepleden. Wil jij het verschil maken in de stad?
LET OP: Aanmelding gesloten

Oproep

Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer en wil jij in 2021 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan nu aan!

Over Young010

Young010 is hét jongerencollectief van Rotterdam dat als doel heeft de stad leuker, mooier en beter te maken voor jongeren.

Young010 (de opvolger van de Rotterdamse Jongerenraad) is sinds 2017 hét aanspreekpunt in Rotterdam als het gaat over jongerenzaken. Young010, bestaande uit dertig Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar, gaat over allerlei onderwerpen het gesprek aan met andere jongeren (en volwassenen) in de stad en adviseert het stadsbestuur – gevraagd én ongevraagd – over wat er onder jongeren leeft en over wat zij belangrijk vinden.

Young010 wil het verschil maken in de stad. Jij ook? Meld je dan aan vóór 5 april. Hoe je dat doet? Wees creatief! Upload jouw brief/video/presentatie/poster – of iets anders – in onderstaand formulier, of  mail deze naar young010@lokaal.org.

Young010 in 2020

Young010 heeft zich in het afgelopen jaar op verschillende manieren ingezet voor de jongeren van Rotterdam met als hoogtepunt de Jongerentop010. Hier spraken ruim 400 jongeren zich uit over de gevolgen van de coronacrisis op hun leven en hun omgeving. In kleine groepen (offline en online) spraken zij met elkaar over thema’s als onderwijs, mentale gezondheid, woonsituatie, toekomstperspectief en maatschappelijke (on)gelijkheid, en wat zíj nu nodig hebben om veerkrachtig uit de crisis te komen.

Alle thema’s zijn samengevoegd wat resulteert in drie concrete adviezen op basis van Onderwijs, Mentale gezondheid en Toekomstperspectief. Deze is op 18 februari overhandigd aan de gemeenteraad.

Klik hier voor een overzicht van alle adviezen in het kort.

Wat brengt 2021?

Young010 zet zich het hele jaar in om in Noord, Zuid, Oost en West jongeren te spreken en nog beter naar boven te halen wat jongeren nodig hebben en hoe zij Rotterdam een nog betere stad kunnen maken. Houd de sociale media van Young010 (Instagram, Facebook) en LOKAAL (Twitter, Facebook) in de gaten voor de ontwikkelingen.