Fréderique Kreeftenberg vanaf 1 juli interim-directeur stichting LOKAAL

Per 1 juli 2021 treedt Fréderique Kreeftenberg aan als interim-directeur van stichting LOKAAL. Zij neemt de taken over van de huidige directeur Liesbeth Levy, die na acht jaar afscheid neemt van LOKAAL en vanaf 1 september aan de slag gaat als directeur bestuurder bij KCR.

Bestuursvoorzitter stichting LOKAAL, Erwin van Braam: “Wij vinden het enorm jammer dat Liesbeth stichting LOKAAL deze zomer gaat verlaten. Het afgelopen jaar heeft het bestuur samen met Liesbeth gewerkt aan het verder positioneren van LOKAAL als kenniscentrum voor democratie en het aanscherpen van de organisatiestructuur. Ten behoeve van de continuïteit heeft het bestuur iemand gekozen vanuit haar eigen gelederen als interim aan te wijzen om de functie van directeur te vervullen. Wij zijn ontzettend blij dat Fréderique met haar expertise en ervaring tijdelijk uit het bestuur stapt en nu als interim-directeur de organisatie gaat leiden. Dit geeft de mogelijkheid om de koers en activiteiten voort te zetten en intussen een nieuwe directeur voor LOKAAL te werven.”

Fréderique Kreeftenberg werkt als (stads)socioloog en heeft ruime ervaring als projectleider binnen de culturele sector in Rotterdam en als ontwikkelaar van maatschappelijke en participatieve projecten met haar bedrijf In Transition agency. Fréderique is sinds december 2019 lid van het bestuur van stichting LOKAAL, en is uit het bestuur getreden om de interim-positie van directeur te vervullen.