Uitkomsten Jongerentop010 omgezet in advies voor gemeenteraad

De stem van honderden Rotterdamse jongeren omgezet in drie adviezen

Afgelopen december spraken de Rotterdamse jongeren zich massaal uit tijdens de Jongerentop010 over wat de impact van de coronacrisis is op hun leven en wat zij nodig hebben hier veerkrachtig uit te komen.

De Jongerentop010 werd op initiatief van stichting LOKAAL, het centrum voor democratie in Rotterdam, georganiseerd samen met Young010 en de raadsgriffie van Rotterdam.

Young010, dé jongerenadviesraad van de stad, is met alle uitkomsten aan de slag gegaan en heeft dit omgezet naar drie concrete adviezen voor de gemeenteraad. Deze heeft Young-010 voorzitter Chaimae Fadis deze ochtend overhandigd tijdens de raadsvergadering.

Wat wij als Young010 hebben gezien aan de uitkomsten van de Jongerentop010, is dat de veerkracht van jongeren vooral afhangt van goed onderwijs, een goede mentale gezondheid en het hebben van en kunnen werken aan een toekomstperspectief.

Ik ben er onwijs trots op dat zoveel jongeren de afgelopen maanden hun stem hebben laten horen, en ik hoop dat het stadsbestuur ook echt gaat luisteren en actie onderneemt!” – Chaimae Fadis, voorzitter Young010


Of download hier de publicatie als PDF. 

De komende periode gaat Young010 zich buigen over een spin-off van de Jongerentop010, zodat de stem van Rotterdamse jongeren blijft gelden en gehoord wordt!

Blijf alle ontwikkelingen over de stem van jongeren volgen via de socialmedia van Young010 – InstagramFacebook
#SPEAKUP

Bekijk hier de Jongerentop10 in beeld

Door