Drieluik over solidariteit bij DRAAD

LOKAAL en Arminius maken in aanloop van de Tweede Kamer-verkiezingen drieluik over solidariteit.

Beeld: Drieluik over solidariteit bij DRAAD

In aanloop naar de Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart organiseren Arminius en LOKAAL een drieluik van de politieke talkshow DRAAD die in het teken staat van solidariteit. De eerste editie, die 16 februari plaatsvindt in Arminius, wordt de bijstand besproken.

Terwijl de ontluisterende feiten van de toeslagenaffaire nog nagalmen, dient een volgende affaire zich alweer aan: de bijstandsaffaire. Verhalen van harteloos en rechtlijnig toepassen van wet- en regelgeving schetsen een beeld van een stelsel dat toe is aan een grondige revisie.

In de wens misstanden zo snel mogelijk recht te zetten, worden we door politici en opiniemakers overstelpt met zeer praktische en goedbedoelde oplossingen. In deze DRAAD ligt de focus niet alleen op die misstanden en oplossingen, maar ook op de fundamentele vragen: wat zijn we elkaar verschuldigd en waarom?

Met: Richard Moti (wethouder Werk & Inkomen), Trudie Knijn (hoogleraar interdisciplinaire sociale wetenschappen en co-auteur Streng en onrechtvaardig) en Anne Mieke Zwaneveld (gemeentelijke ombudsman) en een inleiding door Gijs van Oenen, universitair hoofddocent filosofie EUR.

DRAAD: Over solidariteit
De tweede editie van de serie vindt plaats op 14 maart, waarin intergenerationele solidariteit centraal staat. Op welke gronden kunnen leden van een bepaalde generatie zich rechten toekennen of anderen plichten opleggen? De derde editie staat in het teken van internationale solidariteit: hoe geven we invulling aan solidariteit als het bijvoorbeeld gaat over vluchtelingen? En wat is rechtvaardig voor landen die het economisch zwaarder hebben dan Nederland? (Datum n.t.b.)

Houd deze website in de gaten voor meer info.

DRAAD is dé politieke talkshow van Rotterdam. Het is de plek waar raadsleden elkaar informeel ontmoeten en waar bewoners en belanghebbenden zich kunnen verdiepen in thema’s die van belang zijn voor de stad en waar op (korte) termijn besluitvorming over plaatsvindt in het stadhuis. DRAAD is een samenwerking tussen LOKAAL en Arminius.

Door