Young010 presenteert adviezen aan de stad

Wethouder Eerdmans nam adviezen in ontvangst

Soedhier Bansidhar en Chaimae Fadis overhandigen wethouder Eerdmans de adviezen van Young010 (13 februari 2018, Theater Zuidplein). Beeld: Sander van Wettum

Een jaar na hun officiële benoeming in de raadzaal van het stadhuis presenteerden de Young010’ers dinsdagavond in Theater Zuidplein hun advies aan de stad. Wethouder Joost Eerdmans nam de adviezen in ontvangst. “Heel erg goed gedaan,” sprak een enthousiaste Eerdmans.

De thema’s waarover de jongeren advies uitbrachten stonden centraal tijdens deze inspirerende en spectaculaire avond: talentontwikkeling, veiligheid en verbinden.

Zo deed de Young010-werkgroep ’talentontwikkeling’ onder meer een oproep om leerlingen op school de regie te geven, met als voorbeeld het invoeren van zgn. ‘mol-gesprekken’: mentor-ouder-leerling gesprekken. “Niet over leerlingen praten, maar met leerlingen praten.” Zo worden zij zelf eigenaar van hun eigen ontwikkeling. “Op school zijn ze vaak bezig met ‘het produceren van iemand’, maar met het eigen ik – wie je wilt zijn of worden – wordt niets gedaan,” zei Chaimae.

De Young010-werkgroep ‘veiligheid’ had zelf een video opgenomen en geëdit. Eén van hun adviezen was om (wijk-)agenten te koppelen aan een ‘jongeren-buddy’ of stagiair. Zo kunnen zij elkaars werelden leren kennen en begrijpen.

Tot slot pleitte de Young010-werkgroep ‘verbinden’ voor een (fysieke) plek waar 18-minners (jongeren tussen de 11 en 17 jaar) in de stad terecht kunnen. Een plek om te kunnen leren, chillen, hun talenten kunnen ontwikkelen en waar zij workshops kunnen volgen, met als naam ‘POINT’: “That’s the point!”

Ernest van der Kwast presenteerde de avond die door een volle zaal werd bijgewoond. La Familia verzorgde een spetterend dansoptreden, Young010’er Kiran (14) sloot de avond af met spoken word.

Nieuwsgierig naar alle adviezen? Je kunt ze hieronder downloaden (en bekijk meteen de foto’s!)!  

Download de adviezen

Door

Tags: advies, adviezen, eerdmans, talentontwikkeling, veiligheid, verbinden & young010