Energie, enthousiasme en verbaal vuurwerk tijdens Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat

Beeld: Rogier Bos

Een stampvolle en wildenthousiaste zaal was gisteravond getuige van Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat waarbij maar liefst dertien politieke partijen waren vertegenwoordigd. Twee studenten van het Albeda kondigden de politici op zeer eigen wijze aan en daarmee was direct de toon gezet voor de rest van de avond.

Te gast waren Bart-Joost van Rij (#6 Leefbaar Rotterdam), Co Engberts (#2 PvdA), Said Kasmi (lijsttrekker D66), Taylan Cicek (#3 SP), Sven de Langen (lijsttrekker CDA), Tim Versnel (#4 VVD), Judith Bokhove (lijsttrekker GroenLinks), Nourdin el Ouali (lijsttrekker Nida), Ruud van der Velde (lijsttrekker PvdD), Christel Monrooij (#2 ChristenUnie-SGP), Stephan van Baarle (lijsttrekker Denk), Jos Verveen (lijsttrekker Stadsinitiatief Rotterdam) en Ellen Verkoelen (lijsttrekker 50PLUS).

Tanja Jadnanansing (Albeda) presenteerde de avond maar de hoofdrol was weggelegd voor de jongeren op het podium, afkomstig uit Young010, het jongerencollectief van Rotterdam en van verschillende opleidingsrichtingen van het Albeda. Deze jongeren hadden de stellingen bedacht en mochten ze op het podium introduceren. Ze maakten het de aanwezige politici zeker niet makkelijk en vroegen door wanneer ze niet tevreden waren met een antwoord.

De onderwerpen die zowel de jongeren op het podium als die in de zaal wisten te verleiden tot luid gejuich danwel boegeroep waren onder meer etnisch profileren, de patseraanpak, kunst en cultuur en jongerenparticipatie. Verbaal vuurwerk was het zeker!

Organisatie Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat: LOKAAL i.s.m. Albeda, Young010, Hofplein Rotterdam en de MBO Theaterschool.

Aftermovie Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat | Dinsdag 6 februari 2018
Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat 2018 | Dinsdag 6 februari 2018

Door

Tags: albeda, GR2018, Het Grote Jongeren Lijsttrekkersdebat, Hofplein Rotterdam, MBO Theaterschool & young010