Vacature: LOKAAL zoekt ervaren redacteur debat/programmamaker (m/v, 28 uur per week)

Word jij onze nieuwe collega?

Beeld: Rogier Bos

De functie
Als redacteur debat ben je verantwoordelijk voor de inhoud én de organisatie van de debatten die Stichting LOKAAL in samenwerking met verschillende partners (o.a. Arminius, Bibliotheek Rotterdam, AD/Rotterdams Dagblad) organiseert.

Onze redacteur debat…

  • Houdt de politieke maatschappelijke actualiteit bij en maakt debat dossiers;
  • Bedenkt in samenspraak met samenwerkingspartners LOKAAL relevante thema’s en onderwerpen voor de debatten;
  • Doet research en maakt inhoudelijke opzet voor de debatten;
  • Benadert gasten en sprekers;
  • Evalueert de debatten.

Profiel
Minimaal Hbo niveau. Algemene kennis en belezenheid in combinatie met organisatorische vaardigheden strekt tot aanbeveling. Hij/zij is bereid om soms in de avonden of in het weekend te werken. Hij/zij heeft kennis van en affiniteit met de lokale democratie en debat. Minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Je komt terecht in een klein, hecht, hardwerkend team en werkt in één van de gaafste gebouwen van Rotterdam: Het Industriegebouw.

Competenties
Communicatief en secuur. Stressbestendig en flexibel. Vlotte pen. Zelfstandige en initiërende werker. Representatief.

Over LOKAAL

Politiek ver weg? Welnee!

Stichting LOKAAL Rotterdam is in 1994 opgericht door de Rotterdamse gemeenteraad met als doelstelling de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren.

LOKAAL is het centrum voor democratie in Rotterdam. Dit vanuit de gedachte dat zeker in een stad als Rotterdam met de meest diverse bevolking van Nederland de lokale democratie permanent onderhouden dient te worden. Meer dan ooit is er behoefte aan skills en vaardigheden om in deze stad te kunnen leven met deze verschillen.

Wij geloven in en staan voor een open en scherp gesprek met de stad, waarin de directe, levendige invloed zichtbaar is en de Rotterdamse democratie blijvend richting krijgt. Dat is de missie van LOKAAL. Onafhankelijkheid, neutraliteit, toegankelijkheid en nieuwsgierigheid zijn onze kernwaarden.

Reageren?

Mail je CV en motivatiebrief zo snel mogelijk, maar in elk geval vóór 16 juli 2019 naar Astrid Boonstoppel (communicatiemedewerker LOKAAL, astrid.boonstoppel@lokaal.org). Voor meer informatie kun je bellen naar 010 443 30 60 (maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 17.30 uur).

Gesprekken vinden plaats op 17/18 juli en 23/24 juli.

Startdatum: in overleg, bij voorkeur per 1 september. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar. Salaris afhankelijk van jouw ervaring, max.  € 4225,- (op basis van 36 uur per week).

Door

Tags: debat, debatredacteur, redacteur & vacature