Stichting LOKAAL presenteert de DRAAD op locatie: Kinderarmoede

Armoede onder kinderen is een ernstig probleem. Het belemmert de ontwikkeling van kinderen. In Nederland, een van de rijkste landen ter wereld, leeft 1 op de 13 kinderen in armoede. In Rotterdam is dit zelfs 1 op de 6 kinderen. De gemeente Rotterdam, het Nationaal Fonds Kinderhulp, Hogeschool Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben samen een programma opgezet om te onderzoeken hoe de hulp aan kinderen en gezinnen beter kan, met als doel om de negatieve effecten van armoede op opgroeiende kinderen te verkleinen.

Vanwege deze zorgwekkende cijfers organiseert Stichting LOKAAL de DRAAD op locatie: Kinderarmoede. Met deskundigen, schoolleiders, ouders en kinderen gaan we in gesprek, op zoek naar oplossingen én aanbevelingen formuleren aan het nieuwe gemeentebestuur van Rotterdam.

In deze bijeenkomst op woensdag 13 april aanstaande stellen we de kinderen centraal, zodat juist zij hun gedachten kunnen delen en vragen kunnen stellen. Hiervoor hebben we kindercorrespondent Tako Rietveld als gespreksleider gevonden, daar hij als geen ander weet hoe gesprekken over en met kinderen begeleid kunnen worden.

Aanvullend zijn o.a. Prof. Dr. Nicole Lucassen (Bijzonder hoogleraar Kinderarmoede Erasmus Universiteit), Mariëtte Lusse (Lector Hogeschool Rotterdam), Stans Goudsmit (Gemeentelijke Kinderombudsman Rotterdam), Michiel Grauss (wethouder Armoedebestrijding gemeente Rotterdam) en Huri Sahin (Directeur LOKAAL en voorzitter van het Kinderrechtencollectief) als sprekers te gast.

DRAAD is een laagdrempelige vorm van gesprek met (lokale) vertegenwoordigers over maatschappelijke thema’s. Bij dit gesprek zijn er vertegenwoordigers aanwezig van de lokale politiek, lokale maatschappelijke organisaties en de media. Dit voorjaar voert LOKAAL DRAAD een aantal keer uit op locatie, waaronder de DRAAD Kinderarmoede, daar waar het onderwerp acuut is en leeft, om zo in gesprek te kunnen gaan met de burgers van de stad.

DRAAD Kinderarmoede

Datum: woensdag 13 april 2022
Tijd: 14.00 – 16.00
Locatie: Speeltuinvereniging Hillesluis, Vlasakkerstraat 12, Rotterdam

Indien u zich wilt aanmelden kan dit tot uiterlijk maandag 11 april via info@lokaal.org.

Door

Tags: DRAAD, DRAAD op locatie, Kinderarmoede & lokaal