Schoolklassen gezocht voor Rotterdam droom’t!

LOKAAL organiseert verhalenwedstrijd voor scholieren en studenten

Elk jaar in april toert LOKAAL langs Rotterdamse middelbare scholen en mbo instellingen om jongeren uit te dagen zich uit te spreken over  – en stil te staan bij – de vrijheden die verbonden zijn aan onze democratie. Ook dit jaar komt LOKAAL graag bij klassen langs om het gesprek hierover op gang te brengen.

Dit jaar is de scholentour niet alleen gekoppeld aan 4, 5 en 14 mei, maar ook gelinkt aan de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee we in Rotterdam 75 jaar wederopbouw vieren. In dit kader organiseert LOKAAL het verhalenproject Rotterdam droom’t, een schrijfwedstrijd waarbij scholieren worden uitgedaagd op een eigen en creatieve invulling te geven aan het thema wederopbouw. Wat zijn hun dromen voor de toekomst van Rotterdam? De opdracht is heel vrij en het staat de ‘dromers’ dan ook volledig vrij een eigen vorm te kiezen: een essay, een interview, een column, een gedicht, een verhaal…

Schoolklassen gezocht!

In de periode van maandag 4 april t/m vrijdag 29 april (met eventueel uitloop tot eind mei) stelt LOKAAL voor 10 tot 15 klassen trainers beschikbaar die langskomen in de klas. Dit gebeurt in 2 aaneengesloten lesuren. Na een korte inleiding gaan de leerlingen direct aan de slag met schrijven. Zij worden hierbij begeleid door jonge Rotterdamse schrijvers van de SKVR.

Docenten kunnen hun klas(sen) kosteloos opgeven voor deze ‘schrijflessen’. Let op: wees er snel bij! Er is ruimte voor maximaal 15 klassen in heel Rotterdam. Opgeven kan hier.

De winnaar(s)
Uit alle inzendingen maakt LOKAAL een eerste selectie, die wordt voorgedragen aan een onafhankelijke jury die de inzendingen beoordeelt. De winnende inzendingen zullen worden gepubliceerd en krijgen een mooie prijs, evenals eeuwige roem!

Door

Tags: jongeren, rotterdam viert de stad, verhalen & wedstrijd