Rotterdam droom’t

LOKAAL toert ieder jaar in april langs Rotterdamse VO en MBO-scholen om jongeren uit te dagen zich uit te spreken over (en stil te staan bij) de vrijheden die verbonden zijn aan onze democratie. Ook dit jaar komt LOKAAL graag bij schoolklas(sen) langs om het gesprek hierover gaande te houden.

Rotterdam droom’t

De scholentour werd in 2016 niet alleen gekoppeld aan 4, 5 en 14 mei, maar ook gelinkt aan de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee we in Rotterdam 75 jaar wederopbouw vieren.

In het kader hiervan organiseerde LOKAAL het verhalenproject Rotterdam droom’t, een schrijfwedstrijd waarbij scholieren worden uitgedaagd op een eigen en creatieve manier invulling te geven aan het thema wederopbouw. Wat zijn hun dromen voor de toekomst van Rotterdam? De opdracht was heel vrij en het staat de ‘dromers’ dan ook volledig vrij een eigen vorm te kiezen: een essay, een interview, een column, een gedicht, een verhaal…

De winnaar(s)

Uit alle inzendingen die voldoen aan de opdracht maakte LOKAAL een eerste selectie. Deze selectie werd voorgedragen aan een onafhankelijke en deskundige jury die de inzendingen beoordeelde. De winnende inzendingen werden gepubliceerd en kregen een mooie prijs (en eeuwige roem natuurlijk).

Uit de shortlist koos de jury van Rotterdam droom’t (bestaande uit Mariëtte Hameeteman, Eeva Liukku en Femke Saher) drie prijswinnaars. Deze werden in juni 2016 tijdens Rotterdam vertel’t in Kriterion in het zonnetje gezet.

 

Rotterdam droom't

Rotterdam droom’t maakt deel uit van Rotterdam viert de stad! Dit is de culturele manifestatie waarmee Rotterdam 75 jaar wederopbouw viert.