Rotterdam droom’t

LOKAAL toert ieder jaar in april langs Rotterdamse VO en MBO-scholen om jongeren uit te dagen zich uit te spreken over (en stil te staan bij) de vrijheden die verbonden zijn aan onze democratie. Ook dit jaar komt LOKAAL graag bij schoolklas(sen) langs om het gesprek hierover gaande te houden.

Rotterdam droom’t

De scholentour is dit jaar niet alleen gekoppeld aan 4, 5 en 14 mei, maar ook gelinkt aan de culturele manifestatie Rotterdam viert de stad!, waarmee we in Rotterdam 75 jaar wederopbouw vieren.

In het kader hiervan organiseert LOKAAL het verhalenproject Rotterdam droom’t, een schrijfwedstrijd waarbij scholieren worden uitgedaagd op een eigen en creatieve manier invulling te geven aan het thema wederopbouw. Wat zijn hun dromen voor de toekomst van Rotterdam?
 De opdracht is heel vrij en het staat de ‘dromers’ dan ook volledig vrij een eigen vorm te kiezen: een essay, een interview, een column, een gedicht, een verhaal…

De winnaar(s)

Uit alle inzendingen die voldoen aan de opdracht maakt LOKAAL een eerste selectie.
 Deze selectie wordt voorgedragen aan een onafhankelijke en deskundige jury die de inzendingen beoordeelt.

De winnende inzendingen zullen worden gepubliceerd en krijgen een mooie prijs (en eeuwige roem natuurlijk).

Rotterdam droom’t in de klas?

In de periode van 4 april t/m 29 april (met eventuele uitloop tot eind mei) stellen we voor 10 tot 15 klassen trainers beschikbaar om langs te komen in de klas. Dat gebeurt in 2 aaneengesloten lesuren. Na een korte inleiding gaan de leerlingen direct aan de slag met schrijven. Zij worden hierbij begeleid door jonge Rotterdamse schrijvers van de SKVR.

Update (31/3/16): De inschrijving is inmiddels gesloten. U kunt uw schoolklas niet meer aanmelden. 

Rotterdam droom’t maakt deel uit van Rotterdam viert de stad! Dit is de culturele manifestatie waarmee Rotterdam 75 jaar wederopbouw viert.