LOKAAL daagt basisschoolleerlingen uit

Wat zijn hun ideeën voor een toekomstbestendig Rotterdam?

In het kader van Code Groen trainde LOKAAL de afgelopen weken een groep enthousiaste kunstenaars in het voeren van een Socratisch gesprek. De kunstenaars namen hierna de leerlingen van maar liefst 10 basisscholen mee op excursie. Verschillende innovatieve bedrijven en organisaties in Rotterdam werden bezocht; van Museum Rotterdam tot Blue City, van Huize Middelland tot de Dakakker. De kinderen werd gevraagd hun creativiteit, verbeelding en denkkracht in te zetten om een (duurzame) oplossing voor de toekomst te bedenken en verbeelden.

Deze maand gaan de kinderen hiermee verder: onder begeleiding van de door LOKAAL getrainde kunstenaars én een ervaren gespreksleider van LOKAAL gaan zij met elkaar in gesprek, waarbij ze worden uitgedaagd om hun eigen ideeën voor een toekomstbestendig Rotterdam uit te werken.

Vraagstukken waaraan eerder gewerkt werd waren bijvoorbeeld:

  • Zoek een oplossing voor al het water dat de stad moet verwerken als er veel regen valt;
  • Bedenk wat we met plastic afval kunnen doen, behalve in de vuilnisbak gooien.

Op weg naar het KinderCongres

Het resultaat is interdisciplinair theater bestaande uit bewegende levende objecten, performances, zintuigelijke routes, film, dans, installaties, spoken word en meer. Deze bijzondere eindproducten zullen worden door de kinderen worden gepresenteerd tijdens het KinderCongres, dat dit jaar plaatsvindt op 14 mei.

Over Code Groen

Stichting LOKAAL is partner van Code Groen. Code Groen is een initiatief van Jeugdtheater Hofplein en SKVR. Kijk voor meer informatie op de website van CodeGroen010.

Door

Tags: basisschool, code groen, code groen 010, jeugdtheater hofplein, kindercongres, les, lokaal, LOKAAL Academie, skvr & toekomst