Jongeren stelen de show tijdens Jongeren Verkiezingsdebat Europa

Op maandag 20 mei organiseerde Stichting LOKAAL Rotterdam in samenwerking met de griffie van de Rotterdamse gemeenteraad een bijzonder jongerenverkiezingsdebat in het kader van de Europese Parlementsverkiezingen die op 23 mei plaatsvinden. Het debat was tevens de finale van het ‘Durf te denken’-lesprogramma van LOKAAL.
Studenten van Albeda en Zadkine en leden van Young010 leverden in de weken voorafgaand aan het debat input voor de inhoud van het debat. Ook introduceerden zij de onderwerpen en stelden zij vragen aan de kandidaten.
Te gast waren Raoul Boucke (D66), Sara Murawski (SP), Jimmy Bastings (CDA), Johan van Rijn (VVD), Fardau Procee (PvdA), Bibi Wielinga (Volt), Gideon Everduim (Denk) en Dirk-Jan Koch (GroenLinks), de gespreksleiding was in handen van Geert Maarse.
Dit debat vond plaats in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis, waarbij de kandidaten plaatsnamen op de plaats waar normaal gesproken de burgemeester en de wethouders zitten. De jongeren zaten op de plaats van de gemeenteraadsleden.
Bekijk op onze Facebookpagina alle foto’s.
Dit debat in zijn geheel terugkijken? Klik dan hier.
En klik hier voor het verslag (+ video) van OPEN Rotterdam!
Het leukste debat tot nu toe ! Waarom ? Ik kreeg zoveel inspiratie uit de zaal: zoveel passie en goede suggesties voor een mooier Nederland! @Gyzlene @LOKAALrdam Veel MBO'ers spraken zich uit voor verandering. Doe dat vooral ook de 23ste: #spreekjeuit #voorverandering #EP2019 https://t.co/ObcXtb6g7X
— Dirk-Jan Koch (@dirkjankoch) May 20, 2019
Gaaf #europadebat010 net op Stadhuis met MBO studenten die zeer geïnteresseerd zijn in politiek. Bedankt studenten en organisatie @LOKAALrdam! #EP2019 @VVDRotterdam https://t.co/sHm3eqNJ6T
— Johan van Rijn (@JHvRijn) May 20, 2019
Over het lesprogramma ‘Durf te denken’
Ruimdenkendheid, tolerantie, democratie, burgerschap en kritisch kunnen denken. Deze begrippen, waarden en vaardigheden zijn van groot belang, zeker in de huidige samenleving en zeker ook voor jongeren. Ze staan dan ook centraal in dit door LOKAAL ontwikkelde lesprogramma, bedoeld voor klassen in het Mbo: ‘Durf te denken’, waarbij studenten in het Mbo in de klas worden uitgedaagd om door middel van de socratische dialoog als educatieve methode in gesprek te gaan.