“Iedereen heeft met onderwijs te maken, iedereen heeft er ook een mening over.”

Het Socratische Onderwijsdebat tijdens de Nacht van het Onderwijs

Beeld: Soedhier Bansidhar

Wat een mooie en boeiende avond was het vrijdag tijdens het Socratische Onderwijsdebat. Een debat dat zeer veel stof tot napraten opleverde voor de Socratische gesprekken erna.

Een glansrol was weggelegd voor onze gasten, waaronder natuurlijk onze eigen Young010’ers Chaimae, Rico en Cyanne maar ook Femke Bouwer (moeder, docent basisonderwijs), Martijn Kathmann (projectleider DOK21), Josine Meurs (gemeente Rotterdam, hoofd onderwijs), Ron Kooren (voorzitter College van Bestuur van het Albeda College), prof. Michaéla Schippers (bijzonder hoogleraar in de gedrag- en prestatiewetenschap aan de Rotterdam School voor Management en de Erasmus universiteit Rotterdam, gespecialiseerd in goal setting), Aetzel Griffioen (hoofdcoördinator van Rotterdam Vakmanstad en filosofieleraar op de basisschool), Ram Bihari (vader van Kiran, lid Young010), Ebami Tom (ondernemer designlab), Karima Ouchan (Link2Work) en Marjan de Rijke (docent Engels, deelnemer Broedplaats 010).

Onderwijswethouder Said Kasmi opende en sloot het debat. De presentatie van het Socratische Onderwijsdebat was in handen van Lex Bohlmeijer.

Na deel één, het Socratische Onderwijsdebat – een collectief onderzoek naar de kernwaarden van het onderwijs – op naar deel twee. Aan kleine tafels onder leiding van Gerard Drosterij en Nynke Schaaf, getrainde socratische gespreksleiders, gingen aanwezigen verder de diepte in tijdens het afterdebat, dat Young010, LOKAAL en MeetUp010 gezamenlijk organiseerden.

Door

Tags: debat, kino, onderwijs, said kasmi, socratisch debat & young010