Betaalbaar wonen voor studenten en starters, OV en het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd

Spetterend jongerenverkiezingsdebat in het kader van de aankomende Provinciale Statenverkiezingen

Beeld: Sander van Wettum

Op donderdag 14 maart organiseerde Stichting LOKAAL Rotterdam samen met studenten van het Albeda in het kader van de aankomende Provinciale Statenverkiezingen een jongerenverkiezingsdebat.

Te gast waren Sarah Alsalhawi (CDA Zuid-Holland, nr. 8), Tobias Grond (D66 Zuid-Holland, nr. 7), Marije van Hell (SP Zuid-Holland, nr.3), Jonathan Thijs (GroenLinks Zuid-Holland, nr. 17), Rosalie Bedijn (PvdA Zuid-Holland, nr. 5) en Francine Heijnen (nr. 14 VVD Zuid-Holland). De presentatie was in handen van Geert Maarse.

Een glansrol was weggelegd voor de studenten van het Albeda. Zij leverden in de weken voorafgaand aan het debat input voor de stellingen. Ook introduceerden zij de stellingen en waren zij, net als de zes politici, aanwezig op het podium. Wat volgde waren mooie debatten tussen de jonge politici.

Twee van de stellingen die aan de orde kwamen waren:

  • De provincie Zuid-Holland moet bijdragen aan het verbeteren van de aansluiting van de arbeidsmarkt op de vakkundigheid van de (afgestudeerde) Mbo-studenten;
  • De provincie Zuid-Holland moet zich (meer) richten op een inclusieve provincie.

De andere thema’s waarover werd gesproken waren betaalbaar wonen voor studenten en starters, openbaar vervoer en het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd.

Bekijk hieronder de foto’s!

 

Door

Tags: albeda, debat, jongeren, politiek, provinciale statenverkiezingen, ps2019 & verkiezingen