Beau van Erven Dorens: “Onze boodschap: ik kom naar je toe, ik hou je vast. En ik laat je niet meer los.”

Bijzonder 010debat in uitverkocht Bibliotheektheater

Beeld: Sander van Wettum

In het indrukwekkende RTL-programma ‘Het Rotterdam Project’ werden afgelopen jaar vijf daklozen gevolgd die het leven weer richting probeerden te geven. De daklozen moesten het zelf willen en zelf doen, met doorzettingsvermogen, veerkracht en hetzelfde lef waarmee ze zich jarenlang op straat overeind hebben wisten te houden. De daklozen Soufyan (20), Stephany (24) en haar pasgeboren zoontje, Patrick (43), Hilde (54) en Yvar (28) kregen van en via Beau van Erven Dorens alle hulp die ze nodig hadden én een pinpas met 10.000 euro.

Hoe overdraagbaar zijn de lessen van ‘Het Rotterdam Project’? Hoe en of kan een televisieprogramma als ‘Het Rotterdam Project’ het verschil maken? Deze en andere vragen werden gisteravond door presentator Ernest van der Kwast gesteld tijdens het 010debat over het televisieprogramma ‘Het Rotterdam Project’ in een uitverkocht Bibliotheektheater.

Debat gemist?Kijk het 010debat nu terug!
https://twitter.com/JanHenk038/status/1092884342555246592

Naast Beau waren ook straatadvocaat Frank van der Schee, ds. Dick Couvée van de Pauluskerk, straatdokter Marcel Slockers, tv-recensent Angela de Jong, wethouder Sven de Langen en deelnemers aan het programma Patrick, Hilde en Soufyan te gast. Stephany en Yvar zaten op de eerste rij.

“Wij hebben gebruik gemaakt van alle middelen en wegen die er allang waren, meer niet. Het enige dat wij hebben toegevoegd? Dat is liefde én aandacht,” zei Beau Van Erven Dorens gisteren over zijn aanpak tijdens het 010debat dat LOKAAL samen met het AD Rotterdams Dagblad organiseerde.

Door

Tags: 010debat, ad, AD Rotterdams Dagblad, Beau van Erven Dorens, Bibliotheek Rotterdam, bibliotheektheater, caveman010, Daklozen, debat, patrick, rtl & sven de langen