Beleef de vrijheid in de Vrijheidsfabriek

We vieren op 5 mei de vrijheid, maar hoe beleven we vrijheid en welke betekenis geven we eraan? Om in gesprek te blijven over de waarde en beleving van vrijheid presenteert LOKAAL Rotterdam op Bevrijdingsdag de Vrijheidsfabriek in Theater Zuidplein: een prikkelende ervaring in beeld en geluid, over vrijheid én onvrijheid. 

Deelnemers worden eerst uitgenodigd om na te denken over wat (on)vrijheid voor hen betekent en schrijven dit op. Daarna gaan zij de Vrijheidsfabriek in, een installatie waar ze voor een korte tijd totaal uitchecken van de wereld. In de eerste ruimte horen ze verschillende Rotterdammers spreken over wat (on)vrijheid voor hen betekent. Daarna lopen ze door naar de tweede ruimte waar ze te zien krijgen wat vrijheid door de jaren heen en tegenwoordig betekenen en hoe (on)vrijheid eruitziet. Na de installatie is er een ruimte ingericht om te reflecteren: hoe dacht ik over (on)vrijheid voor ik de installatie instapte? Wat doet het met mij? Wat neem ik mee? 

Deze editie wordt gehouden in het Theater Zuidplein. De Vrijheidsfabriek is ieder half uur gratis te ervaren op 5 mei tussen 16:00 – 20:00 uur.

Door