Publicatie Groot Jongerendebat 2022 overhandigd aan wethouder Achbar

Op 23 maart is de publicatie van het Groot Jongerendebat 2022 overhandigd aan wethouder Achbar.   

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét jaarlijkse debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs over maatschappelijke actualiteiten. Dit project bestaat uit verschillende fases, waaronder een les op elke school genaamd het Politieke Spel (die wordt gegeven door middel van peer-to-peer education), debattrainingen en de finaledag.

Het GJR is een uniek evenement dat door LOKAAL georganiseerd wordt voor en door jongeren, gericht op het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden, het stimuleren van jong talent en het versterken van actief burgerschap onder jongeren. Daarom werken we samen met Rotterdamse middelbare scholen en verschillende (politieke) jongerenorganisaties in Rotterdam, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Rotterdam. Het project is speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (vmbo/havo/vwo) tussen de 13 en 18 jaar. 

Tijdens dit project vullen scholieren een enquête in die een inkijk geeft in de status van hun jonge burgerschap. Dit jaar hebben 254 middelbare scholieren deze ingevuld. Op basis van deze enquête maakt LOKAAL ieder jaar een publicatie.  

Op 28 november vond de finale van de 13e editie van het GJR plaats, welke door wethouder Achbar is geopend. Vandaag zijn winnaars Willem, Sheila en Puk bij de wethouder op bezoek geweest om de publicatie te overhandigen. Zij zijn in gesprek gegaan met de wethouder door middel van de GJR-Kletspot, een pot met daarin verschillende vragen gericht op jongeren en burgerschap. 

Om de publicatie te bekijken kunt u hier onder klikken!

 

Publicatie GJRPublicatie GJR

Door

Beeld door