010-Actueel: van goed bedoeld naar goed beleid

Met Tim ’S Jongers, Albert Jan Kruiter en Marianne Klerk

Op dinsdagavond 27 juni organiseert LOKAAL in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Rotterdam een nieuwe editie van 010-Actueel, hét debatpodium voor actuele Rotterdamse onderwerpen.

Tijdens deze avond verdiepen we ons in de (on)bedoelde effecten van goed bedoeld beleid. Dit doen we samen met Tim ’S Jongers (politicoloog, bestuurskundige, publicist en schrijver van ‘Beledigende Broccoli’) en Albert Jan Kruiter (oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden en publicist).

Samen met het aanwezige publiek, en onder leiding van Marianne Klerk, gaan zij in gesprek over de voorwaarden om tot beleid te komen dat aansluit bij de leefwereld en behoefte van degene voor wie het wordt geschreven. Welke (onbedoelde) effecten hebben ervaringen met ambtenaren en bestuurders op het vertrouwen van burgers? Hoe komen we van ‘goed bedoeld’ naar goed beleid?

Rotterdam is de stad met de laagste opkomstpercentages voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De stad met de hoogste armoedecijfers en de grootste groep getroffenen van het toeslagenschandaal. Juist in Rotterdam is het van belang om het gesprek over de (ook onbedoelde) effecten van beleid en betrouwbaarheid van de overheid gaande te houden.

Dit 010-Actueel debat is onderdeel van een tweeluik over de (on)betrouwbare overheid. Deel twee volgt in het najaar.

Datum: dinsdag 27 juni 2023

19:00 inloop

19:30-20:45 programma

20:45-21:15 uitloop

Locatie: Bibliotheek Theater

Adres: Hoogstraat 110, 3011 PV Rotterdam

Via deze link is uw ticket verkrijgbaar (incl. drankje)

Door