010-Actueeldebat: Burgerberaad: versterking van de democratie?

Op dinsdag 13 december 2022 organiseren we samen met de Bibliotheek Rotterdam een 010-Actueeldebat over burgerberaden. Kan een burgerberaad bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering? Aanleiding voor het organiseren van dit debat is wens van het Rotterdams college om een burgerberaad voor klimaat in Rotterdam in te stellen.

De hoofdspreker van dit 010-Actueeldebat is schrijver Eva Rovers. Na de inleiding van Eva Rovers reflecteren wethouder Chantal Zeegers, Kristel Lammers, directeur NPRES, en Tim de Haan, raadslid en aanwezige op de G1000-burgertop, op de vraag of een burgerberaad bij kan dragen aan het versterken van de lokale democratie in Rotterdam. Verder onderzoeken we welke rol een burgerberaad kan spelen bij het klimaatbeleid. En hoe verhoudt een burgerberaad zich tot de gemeenteraad?

Met de organisatie van dit debat willen LOKAAL en de Bibliotheek samen de kennis over burgerberaden in Rotterdam vergroten en het publieke debat hierover voeren.

Programma
20.00 Welkomstwoord door host Sarah van Buren
20:15 Inleiding door Eva Rovers
20.45 Reflectie door Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen.
20.50 Reflectie door Kristel Lammers, directeur Nationaal Programma Regionale Energiestrategie en lid van de onafhankelijke commissie Betrokken bij klimaat
20.55 Reflectie door Tim de Haan, raadslid (D66) en aanwezig op G1000-burgertop
21.00 Interactie met de zaal
21.30 Borrel
22.00 Einde

Tickets kunnen hier gekocht worden.

Door