010-Actueeldebat: Burgerberaad: versterking van de democratie?

Op dinsdag 13 december 2022 organiseren we samen met de Bibliotheek Rotterdam een 010-Actueeldebat over burgerberaden. Kan een burgerberaad bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering? Aanleiding voor het organiseren van dit debat is wens van het Rotterdams college om een burgerberaad voor klimaat in Rotterdam in te stellen.

De hoofdspreker van dit 010-Actueeldebat is schrijver Eva Rovers. Na de inleiding van Eva Rovers reflecteren wethouder Chantal Zeegers en Kristel Lammers, directeur NPRES, op de vraag of een burgerberaad bij kan dragen aan het versterken van de lokale democratie in Rotterdam. Verder onderzoeken we welke rol een burgerberaad kan spelen bij het klimaatbeleid. En hoe verhoudt een burgerberaad zich tot de gemeenteraad?

Met de organisatie van dit debat willen LOKAAL en de Bibliotheek samen de kennis over burgerberaden in Rotterdam vergroten en het publieke debat hierover voeren.

Programma
20.00 Inleiding Eva Rovers
20.30 Reflectie door Chantal Zeegers, wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen.
20.35 Reflectie door Kristel Lammers, directeur Nationaal Programma Regionale Energiestrategie en lid van de onafhankelijke commissie Betrokken bij klimaat
20.40 Reflectie door een Rotterdamse burger
20.45 Pauze
21.00 Vragen

Tickets kunnen via de Centrale Bibliotheek gekocht worden.

Door