Beste Politicus van het Jaar 2022

Wie volgt Tjalling Vonk op als ‘Beste politicus van Rotterdam’? Welk wijkraadslid krijgt een aanmoedigingsprijs? En welk team wint De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz? Dat weten we aan het einde van dit programma, dat plaatsvindt op dinsdag 17 januari om 20:00 uur bij debatpodium Arminius. 

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Hoewel de aandacht vaak naar het college gaat, wordt de stad ook bestuurd door de vijfenveertig leden van de volksvertegenwoordiging. Samen vormen ze, zoals dat hoort in een parlementaire democratie, zelfs het hoogste orgaan van de gemeente. Ze hebben het eerste en laatste woord in het politiek beleid. 

De jury bestaat uit Tara Lewis, Peter Groenendijk, Jan-Roelof Visser en Nuno Gomes da Silva Neto. Onder leiding van John Bijl beslissen zij wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen.

De volgende raadsleden zijn genomineerd:

  • René Segers-Hoogendoorn van het CDA;
  • Mina Morkoç van GroenLinks;
  • Simon Ceulemans van Leefbaar Rotterdam.

Verder blikken de aanwezige juryleden tijdens dit programma terug op het afgelopen politieke jaar. Veranderde er wat na de verkiezingen? Wat ging goed en wat kan beter? Wat geeft de jury graag ter overweging mee aan (wijk-/dorps-)raadsleden, burgemeester en wethouders voor het nieuwe jaar?

Aanmoedigingsprijs
Dit jaar is er voor het eerst een aanmoedigingsprijs voor het beste wijk- of dorpsraadslid. Deze wordt ook op 17 januari uitgereikt. Welk wijk- of dorpsraadslid maakte het meeste indruk?

De volgende wijkraadsleden zijn genomineerd voor de aanmoedigingsprijs:

  • Perry van wijkraad Vreewijk;
  • Parisa van wijkraad Ommoord;
  • Kinara van wijkraad Groot- en Oud-IJsselmonde.

De Grote Ken je Stad en Politiek Quiz
Tot slot is er op deze avond uiteraard een nieuwe editie van De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz! Vorm vast een team met je vrienden, collega’s of buren. Wie weet het meest van de stad? 

Reserveer hier je gratis ticket(s).

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en Stichting LOKAAL.

Door