Young010 in Rozenburg!

Eind augustus stelde wethouder Robert Simons de vraag om hem te adviseren over de jongeren in Rozenburg. Vorige week is Young010 daarom in gesprek gegaan met ruim 40 jongeren in het Huis van de Wijk in Rozenburg! Young010 heeft de jongeren gevraagd wat ze belangrijk vinden aan hun wijk, wat er ontbreekt in hun wijk en hoe dat opgelost kan worden. In die gesprekken kwam onder andere naar voren dat jongeren behoefte hebben aan een betere OV-verbinding met Rotterdam en een betere toegankelijkheid van het Huis van de Wijk.

Young010 heeft op 17 oktober deze bevindingen, die heel mooi zijn vastgelegd op de avond door een kunstenaar van wandverslag.nl, gedeeld met wethouder Simons. Ook is het kunstwerk aan hem overhandigd. Young010 heeft daarbij concrete adviezen meegegeven over plekken om elkaar te ontmoeten en te sporten, talenontwikkeling, veiligheid en mobiliteit.

Inmiddels heeft Robert Simons er met het gehele college ook bij stilgestaan! Young010 is blij dat de adviezen zo goed ontvangen zijn en dat ze de stem van de jongeren in Rozenburg zo heeft mogen vertegenwoordigen.

Dit was allemaal op zeer korte termijn mogelijk dankzij de inzet van de Gemeente Rotterdam, Dorpsraad Rozenburg, DIA Rozenburg, LOKAAL en Young010.

Door