Younes Bosma (Laurens Lyceum) wint het GJR 2018!

Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en op dinsdag 11 december was het tijd voor de finale. Deze vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis. Younes Bosma van het Laurens Lyceum kwam dit jaar als winnaar uit de bus.

Juryvoorzitter Liesbeth Levy (directeur LOKAAL) over Younes: “De overduidelijke winnaar van vandaag. Je was niet alleen inhoudelijk goed, maar je was ook heel beheerst. Een van jouw sterke kanten vond ik jouw ademtechniek, die viel me eigenlijk al meteen op. En, je hebt ook indruk gemaakt op je toekomstige collega’s!” (wijst op de andere juryleden)

De jury bestond dit jaar uit Liesbeth Levy (directeur LOKAAL), Ellen Verkoelen (fractievoorzitter 50PLUS), Ehsan Jami (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam) en Taylan Cicek (gemeenteraadslid SP). Er werd niet alleen op de inhoud en vorm gelet, maar ook op de continuïteit van de debatprestaties van de deelnemers. Wethouder Judith Bokhove (Jeugd) sloot de middag af en mocht de enorme beker aan de winnaar uitreiken.

De prijs voor de meest gepeperde uitspraak ging naar Veronique Sahni (Emmauscollege). Taco Olmer (Wolfert Dalton) won de prijs voor de meest gepassioneerde debater. En omdat volgens de jury de kwaliteit van de bijdragen van de finalisten zó hoog was, werd ervoor gekozen om naast de prijswinnaars nog eens drie deelnemers extra in het zonnetje te zetten en een eervolle vermelding te geven. Dit waren Judee Azaare (Hugo de Groot), Ramzi Rahiem (Hugo de Groot) en Liene Jin (Emmauscollege).

De presentatie was in handen van Victor Vlam.

Wilt u het GJR terugkijken?
Dat kan! Klik dan hier.

Over het GJR
Op maar liefst 12 middelbare scholen maakten jongeren de afgelopen weken kennis met politiek en debat. Dit deden zij onder meer door het spelen van het Politieke Spel onder leiding van enthousiaste, door LOKAAL getrainde vrijwilligers, waarvan enkele tijdens de finale aanwezig waren om ‘hun’ finalisten aan te moedigen.

Na het spelen van het Politieke Spel wezen de scholen hun drie beste debaters aan. Zij kregen van LOKAAL een intensieve debattraining en namen het vervolgens tijdens de grote finale in het Rotterdamse stadhuis verbaal tegen elkaar op.

Meer informatie over het GJR of als schoolklas deelnemen aan het GJR 2019? Klik hier.

Door

Tags: debat, gjr, GJR2018, groot jongerendebat, Groot Jongerendebat Rotterdam & jongeren