Vacature Productie-/ programmamedewerker (GESLOTEN)

LOKAAL zoekt een enthousiaste, betrokken productie/programmamedewerker met affiniteit én brede ervaring met digitale communicatie, ter ondersteuning van verschillende activiteiten van LOKAAL.

Stichting LOKAAL Rotterdam is een onafhankelijke stichting gericht op het verbeteren van de relatie tussen burgers en politici in Rotterdam (en omstreken). LOKAAL bestaat uit een klein, flexibel en actief team van vaste medewerkers, dat veelvuldig gebruik maakt van freelancers (docenten, gespreksleiders, projectleiders), stagiaires en vrijwilligers. De dagelijkse leiding is in handen van een directeur, die verantwoording aflegt aan het bestuur.

LOKAAL organiseert begeleidt en programmeert bijeenkomsten in en voor de stad. Dat doet zij door samen met haar partners in de stad, fora te creëren voor ontmoeting en dialoog (o.a. 010-Acteel, DRAAD, Groot Jongerendebat). Daarnaast geeft LOKAAL cursussen en trainingen (o.a. Basiscursus Gemeentepolitiek, Masterclass Debatteren en training Socratische Dialoog).
 LOKAAL faciliteert YOUNG010 – dé Jongerenadviesraad van de gemeente Rotterdam.

Functie- en taakomschrijving 

Als programma/productiemedewerker werk je ondersteunend aan de uitvoering van het programma met speciale aandacht voor communicatietaken. De zwaarte van de functie kan worden afgestemd op opleiding en ervaring. 

Wat zijn je taken:

 • Je ondersteunt bij de inhoudelijke voorbereiding van het programma van LOKAAL.
 • Je ondersteunt de uitvoering van het programma van LOKAAL.
 • Je ondersteunt de communicatie van LOKAAL.

Alle taken worden uitgevoerd in samenwerking met en onder verantwoordelijkheid van een programmamaker of productieleider van LOKAAL (of werkzaam in opdracht van LOKAAL). 

Wie ben je? 

 • Je bent enthousiast, weet van aanpakken en is resultaatgericht;
 • Je werkt efficiënt en kan goed organiseren;
 • Je hebt theoretische kennis en hands-on ervaring met digitale communicatie (beheer social media en techniek/vormgeving);
 • Je hebt affiniteit met doel en de doelgroep van LOKAAL;
 • Je hebt bij voorkeur een eigen netwerk dat aansluit bij deze rol;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent bekend met en bij voorkeur woonachtig in Rotterdam; 
 • Je hebt aantoonbare ervaring op het gevraagde werkvlak.

Wat bieden wij? 

Een zelfstandige creatieve functie midden in het maatschappelijk middenveld in het hart van Rotterdam. LOKAAL heeft een aantrekkelijk en breed netwerk in de politiek, media en het culturele veld. Jouw inzet en creativiteit kan het gesprek over én in de stad naar nieuwe hoogten brengen.  Afhankelijk van jouw ambities en kwaliteiten wordt afgesproken hoe de functie wordt ingevuld (16 tot 32 uur per week). We bieden in eerste instantie een contract aan voor de duur van een jaar. Het salaris is in overeenstemming met je opleiding en ervaring. Werktijden worden in overleg vastgesteld.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? 

Stuur je cv en motivatie vóór 18 maart naar Frederique Kreeftenberg (interim directeur) via info@lokaal.org. De eerste gesprekken worden gepland op dinsdag 22 maart 2022.

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Frederique Kreeftenberg via frederique.kreeftenberg@lokaal.org.

 

Door

Tags: lokaal, Nieuws & vacature