Tjalling Vonk (ChristenUnie/SGP) beste politicus van Rotterdam 2021

Vonk kreeg de prijs dinsdagmiddag uitgereikt in debatcentrum Arminius in Rotterdam.

Tjalling Vonk van de ChristenUnie/SGP is gekozen tot de Beste Politicus van Rotterdam in 2021. Hij kreeg de prijs dinsdagmiddag uitgereikt in debatcentrum Arminius. Andere genomineerden waren Jeroen Postma (GroenLinks) en Dieke van Groningen (VVD).

De jury heeft voor Tjalling Vonk (Smallingerland, 28 juli 1969) gekozen omdat hij belangrijke resultaten wist te boeken op ‘zijn dossiers. “In de Rotterdamse raad, waar het er verbaal vaak hard aan toe gaat en krachttermen aan inflatie onderhevig zijn, valt Tjalling Vonk juist op door vast te houden aan zijn eigen, rustige debatstijl. Dit jaar bestond de jury uit: Jan-Roelof Visser (RTV Rijnmond), Ewoud Kieviet (NOS), Eeva Liukku (Vers Beton,) en Peter Groenendijk (AD/Rotterdams Dagblad).

De verkiezing van Beste Politicus van Rotterdam is er om aandacht te vragen voor het belang van lokale politiek. De raadsleden kunnen hierdoor aan het grote publiek laten zien wat hun werk inhoudt en wat ze de afgelopen maanden bereikt hebben. De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.

Eerdere winnaars waren o.a. Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren, 2020), Gerben Vreugdenhil (Leefbaar Rotterdam, 2019), Vincent Karremans (VVD, 2018), Jeroen van der Lee (PvdD, 2017) Sven de Langen (CDA, 2016).

Door