Rif Hoogeboom (Erasmiaans Gymnasium) wint GJR 2016

Juryvoorzitter Liesbeth Levy: "Hij stak er met kop en schouders bovenuit."

Groot Jongerendebat Rotterdam 2016 Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en op dinsdag 13 december was het tijd voor de finale. Deze vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis. Juryvoorzitter Liesbeth Levy (directeur LOKAAL): “Wij waren erg onder de indruk van het niveau.”

Rif Hoogeboom van het Erasmiaans Gymnasium kwam dit jaar als winnaar uit de bus. De jury roemde Rif vanwege zijn gepassioneerde manier van debatteren. Bovendien lette de jury, naast inhoud en vorm, speciaal op de continuïteit van de debatprestaties van de deelnemers. Levy: “Elke ronde weer presteerde Rif goed. Hij stak er met kop en schouders bovenuit.”

Eervolle vermeldingen waren er voor Akhilesh Bansidhar (Emmaus College) & Dana Vermeulen (Wolfert Dalton).

De presentatie was in handen van Victor Vlam. Gastjuryleden waren Fatima Talbi (gemeenteraadslid PvdA), Lars Sorensen (gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam) en Derek Otte (dichter en woordkunstenaar). Wethouder Joost Eerdmans (wethouder Veiligheid, handhaving, buitenruimte en bestuurlijke vernieuwing) reikte de certificaten uit aan alle deelnemers. En tot ieders verrassing kwam ook burgemeester Aboutaleb een kijkje nemen bij het jonge debattalent!

Door

Tags: debat, gjr, GJR2016 & victor vlam