G1000

Hoe brengen we in Rotterdam de dialoog op gang?

Rotterdam is prachtig. Daar zijn wij Rotterdammers het over eens. In onze stad is ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn. Maar in een stad met zoveel diversiteit schuurt het ook wel eens.

Sterker nog, in tijden van internationale en nationale onrust staan wij steeds vaker afwachtend en wantrouwend tegenover elkaar. Het is lastig om een écht gesprek met elkaar te voeren. Veel gesprekken vinden alleen plaats binnen onze eigen groep. Na de aanslagen in Parijs, Brussel, Istanbul, Nice en Berlijn is dit alleen nog maar toegenomen.

Daarom organiseerde LOKAAL op zaterdag 1 juli 2017 een burgertop in de Doelen, de G1000. Op deze dag gingen 1000 Rotterdammers met elkaar het gesprek aan en dachten gezamenlijk na over hoe de vrede in de stad te bewaren. Op woensdag 11 oktober 2017 worden de resultaten van deze G1000 gepresenteerd.

 

Op weg naar G1000 Rotterdam

In aanloop naar de G1000 organiseerde LOKAAL verschillende bijeenkomsten, bedoeld om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan en om de grootstedelijke dialoog op gang te brengen.

Dit deed LOKAAL op verschillende manieren. Niet alleen door het leiden van socratische gesprekken in schoolklassen, maar ook bijvoorbeeld door het organiseren van de reeks Preken voor andermans Parochie en de serie ‘Op weg naar G1000’: vier bijzondere bijeenkomsten die waren bedoeld om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan.

Website G1000 Rotterdam
Meer informatie?

Het G1000-project van LOKAAL vormt een integraal en fundamenteel onderdeel van het programma WIJ-samenleving.