G1000

Hoe brengen we in Rotterdam de dialoog op gang?

Rotterdam is prachtig. Daar zijn wij Rotterdammers het over eens. In onze stad is ruimte voor iedereen om zichzelf te zijn. Maar in een stad met zoveel diversiteit schuurt het ook wel eens.

Sterker nog, in tijden van internationale en nationale onrust staan wij steeds vaker afwachtend en wantrouwend tegenover elkaar. Het is lastig om een écht gesprek met elkaar te voeren. Veel gesprekken vinden alleen plaats binnen onze eigen groep. Na de aanslagen in Parijs, Brussel, Istanbul, Nice en Berlijn is dit alleen nog maar toegenomen.

Daarom organiseert LOKAAL op zaterdag 1 juli 2017 een burgertop in de Doelen, de G1000. Op deze dag zullen 1000 Rotterdammers met elkaar het gesprek aangaan en gezamenlijk nadenken over hoe de vrede in de stad te bewaren.

 

Reservelijst

Vanwege overweldigende belangstelling is het niet meer mogelijk om u in te schrijven voor de G1000 Rotterdam. Ook de reservelijst is inmiddels vol.

Op weg naar G1000 Rotterdam

In aanloop naar de G1000 organiseert LOKAAL verschillende bijeenkomsten, bedoeld om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan en om de grootstedelijke dialoog op gang te brengen.

Dit doet LOKAAL op verschillende manieren. Niet alleen door het leiden van socratische gesprekken in schoolklassen (deze reeks van meer dan 30 gesprekken in schoolklassen is inmiddels afgerond en werd afgesloten met een bijeenkomst met burgemeester Aboutaleb in oktober 2016). Maar ook bijvoorbeeld door het organiseren van de reeks Preken voor andermans Parochie en de serie ‘Op weg naar G1000’: vier bijzondere bijeenkomsten die zijn bedoeld om input te leveren voor de vragen die tijdens de G1000 centraal zullen staan.

Klik hier om te zien wanneer de volgende G1000 activiteit in Rotterdam plaatsvindt.

Website G1000 Rotterdam
Meer informatie?

Het G1000-project van LOKAAL vormt een integraal en fundamenteel onderdeel van het programma WIJ-samenleving.