LOKAAL viert 25-jarig jubileum

Beeld: Ton Sonneveldt

Op dinsdag 26 november vierde Stichting LOKAAL haar 25-jarig jubileum in de Bibliotheek Rotterdam. Met een bijzonder avondvullend programma werd het een feest om nooit te vergeten.

De aanwezigen konden deels hun eigen programma samenstellen. Hierbij hadden zij de keuze tussen verschillende workshops, talkshows en stoomcursussen: zo konden zij een stoomcursus gemeentepolitiek volgen die werd gegeven door Fouad el Haji, er was een mini-workshop ‘Leren debatteren’ door Victor Vlam, een workshop ‘Socratische dialoog in 30 minuten’ door Maarten Rienks, een workshop speechen: do’s & don’ts door Marjolein Nieuwdorp, er waren twee mini-talkshows met twee verschillende gasten (Debora Fernald, lid van de gebiedscommissie Kralingen Crooswijk namens GroenLinks, en Dieke van Groningen, gemeenteraadslid VVD) geleid door Marie-Anne van Reijen van ‘Meer vrouwen in de politiek’ en de leden van de Rotterdamse jongerenadviesraad Young010 verzorgden een workshop ‘Jongerenparticipatie: Hoe betrek je jongeren bij besluitvorming?’. Gerard Drosterij verzorgde plenair een quiz, met als titel ‘Hoe-democratisch-ben-jij-eigenlijk?’.

De avond werd afgesloten met een uniek, afsluitend symposium onder leiding van Geert Maarse waar Halil Karaaslan, Leonard Ornstein en Arna Mackic te gast waren met als overkoepelende vraag: (G)een visie op lokale democratie? Een ontwerp voor Rotterdam als weerbare stad.

Het symposium werd ingeleid door een keynote van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Na afloop ontvingen alle gasten een bijzondere publicatie ter gelegenheid van het jubileum, met daarin een essay van Liesbeth Levy (directeur LOKAAL), getiteld: (G)een visie op lokale democratie? Ontwerp voor een weerbare stad. Ook de keynote van burgemeester Aboutaleb is in de publicatie opgenomen.

Op naar de volgende 25 jaar!

Download publicatie25 jaar LOKAAL

Door

Tags: 25 jaar lokaal, Bibliotheek Rotterdam, fouad el haji, jubileum, maarten rienks, marjolein nieuwdorp, meer vrouwen in de politiek, victor vlam & young010