Demi de Raad (Emmauscollege) wint het GJR 2019!

Beeld: Sander van Wettum

Het Groot Jongerendebat Rotterdam (GJR) is hét debatevenement in Rotterdam voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en op maandag 9 december was het tijd voor de finale. Deze vond traditiegetrouw plaats in de raadzaal van het Rotterdamse stadhuis. Demi de Raad van het Emmauscollege kwam dit jaar als winnaar uit de bus.

Juryvoorzitter Liesbeth Levy (directeur LOKAAL) noemde Demi: “Een steunpilaar in iedere ronde met een goede, natuurlijke uitstraling.”

De jury bestond dit jaar uit Liesbeth Levy (directeur LOKAAL), Nisrine Sahla (NOS Stories, Mediabelofte van het Jaar 2019) en Kevin van Eikeren (gemeenteraadslid PvdA). Er werd niet alleen op de inhoud en vorm gelet, maar ook op de continuïteit van de debatprestaties van de deelnemers. Levy: “Wij hebben vooral gelet op consistentie. Wie kwam er elke ronde weer goed uit de verf? Dat was dit jaar extra belangrijk, omdat we zoveel goede finalisten hadden.”

De prijs voor het beste argument van het debat ging naar Valentijn van Winden (Emmauscollege). Younes Bosma (Sint Laurens Lyceum) won de prijs voor de beste presentatie.

De presentatie was in handen van Victor Vlam.

Wilt u het GJR terugkijken?
Dat kan! Klik dan hier.

Over het GJR
Op maar liefst 12 middelbare scholen hebben zo’n 300 jongeren de afgelopen weken kennisgemaakt met politiek en debat, onder andere door het spelen van het Politieke Spel. Na het spelen van het Politieke Spel wezen de scholen hun drie beste debaters aan. Zij kregen van LOKAAL een intensieve debattraining en namen het vervolgens tijdens de grote finale in het Rotterdamse stadhuis verbaal tegen elkaar op.

Meer informatie over het GJR 2020? Klik hier.

Door

Tags: debat, gjr, GJR 2019, groot jongerendebat, Groot Jongerendebat Rotterdam, jongeren & stadhuis