Huri Sahin nieuwe directeur Stichting LOKAAL Rotterdam

Op 1 maart wordt Huri Sahin benoemd tot nieuwe directeur van LOKAAL. Zij neemt daarmee de taken over van interim-directeur Fréderique Kreeftenberg.

Huri heeft ruime ervaring in politieke en bestuurlijke functies. In haar verschillende rollen als gemeenteraadslid, statenlid en wethouder heeft zij diverse initiatieven genomen om de relatie tussen burgers en de politiek te versterken. De afgelopen twee jaar heeft zij decentrale overheden geadviseerd bij de regionale energietransitie strategie (RES) en heeft zij inzicht verworven in het betrekken van burgers bij een nationale veranderingsopgave. Daarnaast zet zij zich in als lid van de Raad voor Openbaar Bestuur voor het functioneren van het openbaar bestuur en als voorzitter van het Kinderrechtencollectief komt zij op voor de naleving van kinderrechten in Nederland.

Huri Sahin: “Mijn fascinatie voor het openbaar bestuur begon, alweer 20 jaar geleden, toen ik werkte als secretaresse voor Herman Tjeenk Willink, toenmalige Vice-President van de Raad van State ….. Een van mijn persoonlijke ambities is het verkleinen van de afstand tussen burger en bestuur. Sinds haar oprichting levert LOKAAL een onmisbare bijdrage aan het versterken van de democratie in Rotterdam. Ik kijk ernaar uit om samen met de gedreven medewerkers en het bestuur enthousiast verder te werken aan het betrekken van de Rotterdammers bij actuele maatschappelijke vraagstukken om hun interesse in de lokale politiek te vergroten.”

Erwin van Braam, bestuursvoorzitter Stichting LOKAAL feliciteert Sahin van harte met haar benoeming tot directeur: “Met het aanstellen van Huri en haar brede expertise en ruime ervaring met het openbaar bestuur en lokale politiek, kunnen wij de koers en activiteiten van LOKAAL voortzetten en nieuwe paden verkennen voor de toekomst.”

Door

Tags: democratie, directeur, Huri Sahin, lokaal, nieuwe directeur, Nieuws, persbericht & Rotterdam