Start Basiscursus Gemeentepolitiek

Op woensdag 28 september is er weer een Basiscursus Gemeentepolitiek van start gegaan! In vier bijeenkomsten krijgen de cursisten aan de hand van actuele voorbeelden inzicht in de Rotterdamse politiek, onder begeleiding van Marjolein Nieuwdorp.

Deze cursus geeft inzicht in wie de beslissingen nemen, hoe besluiten tot stand komen en wat je kunt doen om zelf invloed uit te oefenen op de (lokale) besluitvorming. Ook is er aandacht voor de 39 wijkraden in Rotterdam. Tijdens de eerste bijeenkomst is er vooral gefocust op kennismaking met elkaar en een introductie van de cursus, maar ook op de geschiedenis van de democratie en het politieke landschap in Nederland en de rest van de wereld. Tijdens de cursus komen ook gastsprekers langs, zoals Sabrina van de Peppel, raadslid namens de Partij voor de Dieren, en Marco Kole, wijkraadslid van de wijkraad Cool, Scheepvaartkwartier en Stadsdriehoek.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het volgen van de Basiscursus Gemeentepolitiek, houd dan deze website en de sociale media van LOKAAL in de gaten. In februari start er weer een nieuwe cursus!

Door