Spectaculair debat Rotterdamse lijsttrekkers

Werkt Rotterdam? Van wie is de stad?

Beeld: Sander van Wettum

Op donderdag 15 maart, exact zes dagen vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, organiseerden LOKAAL en het AD Rotterdams Dagblad het 010 Lijsttrekkersdebat. Tijdens deze spectaculaire avond kregen maar liefst veertien Rotterdamse lijsttrekkers de kans om elkaar het vuur na aan de schenen te leggen. Onder leiding van Geert Maarse gingen zij in een speciaal voor de gelegenheid opgebouwde arena in hal van de centrale Bibliotheek met elkaar in debat over onderwerpen die voor de Rotterdamse kiezer van belang zijn. Religie en integratie, het bijstandsbeleid, duurzaamheid en woningbouw: het kwam allemaal aan de orde.

Kijk hier het #010debat terug.

Te gast waren Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam), Barbara Kathmann (PvdA), Said Kasmi (D66), Sven de Langen (CDA), Leo de Kleijn (SP), Judith Bokhove (GroenLinks), Nourdin el Ouali (Nida), Vincent Karremans (VVD), Ruud van der Velden (PvdD), Tjalling Vonk (CU-SGP), Ellen Verkoelen (50PLUS), Stephan van Baarle (Denk), Jos Verveen (Stadsinitiatief Rotterdam) en Maurice Meeuwissen (PVV).

De avond werd afgetrapt door Marianne van den Anker (columnist van het AD Rotterdams Dagblad) en afgesloten door Derek Otte (stadsdichter Rotterdam).

 

Lees hier op de website van het AD Rotterdams Dagblad het verslag van de avond terug. Check ook het liveblog en bekijk de verschillende videofragmenten:

Weten hoe de lijsttrekkers zelf terugkijken op de avond? Klik dan hier.

Organisatie: LOKAAL i.s.m. AD Rotterdams Dagblad en de Bibliotheek Rotterdam

Door

Tags: 010debat, AD Rotterdams Dagblad, Bibliotheek Rotterdam, gemeenteraad, gemeenteraadsverkiezingen, GR2018 & Lijsttrekkersdebat