Presentatie resultaten G1000 Rotterdam

Een exemplaar van 'De staat van Rotterdam' thuis ontvangen?

Beeld: Sander van Wettum

Op woensdag 11 oktober werden in het Bibliotheektheater de resultaten van de G1000 Rotterdam gepresenteerd. Het eerste exemplaar van de publicatie ‘De staat van Rotterdam’ werd door Liesbeth Levy (directeur LOKAAL) uitgereikt aan Onno de Zwart (directeur Welzijn, Zorg en Jeugdhulp van de gemeente Rotterdam).

“In onze publicatie leest u over de aanleiding van de G1000 Rotterdam, de door LOKAAL ontwikkelde aanpak, de uitkomsten van het traject naar de G1000 toe en die van de G1000 zelf. Als laatste vindt u de daaruit voortvloeiende opgaven voor de stad,” zegt Liesbeth Levy. “Aan de G1000 ging een intensieve voorbereiding van twee jaar vooraf. Er zijn socratische gesprekken gevoerd in de klas, interreligieuze uitwisselingen geweest binnen het project Preken voor andermans Parochie en verschillende stadsdialogen georganiseerd. De agenda voor de burgertop, de diversiteit en het draagvlak zijn in deze periode zorgvuldig opgebouwd.”

“De opgave die nu voor ligt is om is om de Rotterdamse betrokkenheid duurzaam te geven en ervoor te zorgen de uitkomsten van de G1000 worden opgepakt – door de politiek, maatschappelijke organisaties en instellingen en door Rotterdammers zelf – is de opgave die voor ons ligt. De uitkomsten van de G1000 zijn  verre van vrijblijvend; het gaat over de fundamentele vragen over samenleven in de stad gekoppeld aan waarde geladen oplossingen,” zegt Levy.

Ook zo’n prachtige publicatie ontvangen? Laat uw gegevens achter en wij sturen er een naar u op!

Publicatie resultaten G1000 per post ontvangen

De staat van Rotterdam digitaalDownload de publicatie hier

Tijdens de G1000 Rotterdam op 1 juli jl. gingen 1000 Rotterdammers met elkaar in de Doelen in gesprek over hoe de vrede in de stad te bewaren. Hierbij kwamen onder meer onderwerpen als onderwijs, opvoeding, sociale media, samenleven in de wijk, radicalisering en identiteit ter sprake.

Door

Tags: G1000 & G1000 Rotterdam