Politie vraagt Young010’ers om advies

“Geef jongeren de mogelijkheid om vragen te stellen”

Hoog bezoek bij Young010: twee Rotterdamse politiemensen, Sonja Raaijmakers en Mohammed Aamri, sloten zich maandag aan bij de maandelijkse kerngroepmeeting. Sonja en Mohammed waren erg benieuwd naar wat de Young010’ers vonden van de omgang van de politie met jongeren op straat en lieten zich graag adviseren over de manier waarop de politie jongeren zou kunnen enthousiasmeren voor het politiewerk.

Sonja en Mohammed vertelden over hun persoonlijke drijfveren voor het politiewerk en over de moeilijkheden die zij tegenkomen tijdens hun dagelijkse werk. De leden van Young010 deelden ook hun persoonlijke verhalen en ervaringen met de politie, zowel de positieve als de negatieve.

Wat volgde was een openhartig en kritisch gesprek, waarbij ook onderwerpen zoals etnisch profileren niet werden gemeden. Er werd gezamenlijk nagedacht over manieren waarop de afstand tussen de mens achter het uniform en Rotterdamse jongeren kon worden verkleind. De Young010’ers benadrukten het belang voor jongeren van het vertellen van persoonlijke verhalen én het bieden van de kans om de dialoog aan te kunnen gaan: “Geef jongeren de mogelijkheid om vragen aan de politie te stellen. Dat is ontzettend belangrijk, want zo krijgen zij meer begrip en kunnen ze de dialoog aangaan.”

Oh… en die camera’s? Die zijn van Nieuwsuur. Binnenkort te zien! 

Door

Beeld door

Tags: jongeren, politie, veiligheid & young010