Overweldigend aantal aanmeldingen Rotterdamse burgertop G1000

Afgelopen dinsdag 9 mei om exact 9.00 uur startte de inschrijving voor de burgertop, de G1000 Rotterdam, die op zaterdag 1 juli in de Doelen plaatsvindt. Tijdens de G1000 gaan Rotterdammers met elkaar in gesprek over onderwijs, opvoeding, sociale media, samenleven in jouw wijk, radicalisering en identiteit. Een dag later is het streefaantal van 1000 aanmeldingen al ruim gepasseerd.

“Wij zijn overdonderd door de enorme animo. De reacties zijn hartverwarmend en het aantal aanmeldingen is overweldigend. Dit heeft nog geen enkele andere stad in Nederland gepresteerd. Hieruit blijkt wel hoe betrokken Rotterdammers zijn bij hun stad en hoe graag zij met elkaar in dialoog willen,” zegt Liesbeth Levy (directeur LOKAAL). “Het leeft. En dat is nog zacht uitgedrukt. Rotterdammers willen zich heel graag buigen over de grote opgaves met betrekking tot het samenleven in de stad en daar duurzaam bij worden betrokken.”

Vanwege overweldigende belangstelling is het niet meer mogelijk om u in te schrijven voor de G1000 Rotterdam. Ook is aanmelden voor de reservelijst niet meer mogelijk. Mensen die op de reservelijst staan, krijgen in de week van 5 juni te horen of zij alsnog zijn ingeloot voor de G1000.

G1000 Rotterdam is een initiatief van LOKAAL, het centrum voor lokale democratie. G1000 Rotterdam maakt onderdeel uit van het programma WIJsamenleving.

Door

Tags: G1000 & G1000 Rotterdam