“De liefde voor de stad is voelbaar”

Uit het juryrapport van Rotterdam droom't

Beeld: Linda Hirzmann

“Dit jaar herdenkt en viert Rotterdam. We vieren wat er van de stad is geworden en hoe de stad er nu voor staat. Tegelijk leven we in een tijd waarin vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Juist in zo’n tijd is het belangrijk te blijven dromen over een ideale wereld en een ideale stad. Rotterdam is tenslotte de wereld in het klein.”

Uit: Juryrapport Rotterdam droom’t

"De liefde voor de stad is voelbaar."

Uit het juryrapport

Uit de shortlist koos de jury van Rotterdam droom’t (bestaande uit Mariëtte Hameeteman, Eeva Liukku en Femke Saher) drie prijswinnaars. Deze werden afgelopen zondag tijdens Rotterdam vertel’t in Kriterion in het zonnetje gezet.

Lees hier wat de jury vond van de drie winnende columns.

  1. Gazi Özdemir / De hele wereld is mijn vaderland – OSG Hugo de Groot

Rotterdamser kan haast niet, deze column van Gazi Özdemir. Met de keuze voor het leggen van een verbinding tussen verleden en heden, de filosofie van Erasmus en de hoop voor de toekomst en het belang van goed onderwijs, maakt Özdemir duidelijk niet alleen te beschikken over creativiteit, maar ook over een groot gevoel voor de stad.

  1. Ezra Mol / Kindertijd – Theaterhavo/vwo

Kinderen zijn belangrijk. Zij doen ertoe. Dat is de allesoverheersende en in de ogen van de jury ook terechte gedachte van Ezra Mol, die zeer helder wordt verwoord in deze column. Daarbij is gekozen voor een buitengewoon innovatief voorbeeld van het instellen van ‘kindertijd’: een speciale winkelopenstelling alleen voor  kinderen, zodat zij ongestoord kunnen winkelen.

  1. Jevan Sanches / Muziek is de liefde van de stad – Sint-Laurenscollege

Alles klopt aan de column van Jevan Sanches: de onderwerpkeuze is persoonlijk en raak, de gedachtegang helder en ook de liefde voor de stad is voelbaar. Sanches schrijft met een mooi gevoel voor stijl en met een sterke overtuiging van de kracht van muziek: muziek die mensen verbindt en de invloed die muziek kan hebben op kinderen in het algemeen en op Jevan in het bijzonder. Prachtig, aldus de jury. Een terechte winnaar.

Lees hieronder de columns van de winnaars van Rotterdam droom’t. Rotterdam droom’t is onderdeel van Rotterdam viert de stad!

Win boekje Rotterdam droom’t
Wil jij ook zo’n prachtig exemplaar van Rotterdam droom’t? Hier kun je er eentje winnen!

Door

Tags: bas haring, dromen, droom, ernest van der kwast, jongeren, kriterion, rotterdam droom't, rotterdam viert de stad & skvr