Young010 zoekt nieuwe leden voor 2020

Aanmelding nú van start!

Beeld: Sander van Wettum

Young010 biedt elk jaar ruimte aan nieuwe kerngroepleden. Wil jij het verschil maken in de stad?

Oproep
Ben jij tussen de 13 en 23 jaar, Rotterdammer (m/v) en wil jij in 2020 de handen uit de mouwen steken en je inzetten voor jongeren in onze stad? Meld je dan nu aan!

Over Young010
Young010 is hét jongerencollectief van Rotterdam dat als doel heeft de stad leuker, mooier en beter te maken voor jongeren.

Young010 (de opvolger van de Rotterdamse Jongerenraad) is sinds 2017 hét aanspreekpunt in Rotterdam als het gaat over jongerenzaken.

Young010, bestaande uit dertig Rotterdamse jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar, gaat over allerlei onderwerpen het gesprek aan met andere jongeren (en volwassenen) in de stad en adviseert het stadsbestuur – gevraagd én ongevraagd – over wat er onder jongeren leeft en over wat zij belangrijk vinden.

Young010 wil het verschil maken in de stad. Jij ook? Meld je dan aan vóór 6 april. Noot: deze deadline is gewijzigd i.v.m. corona. We hopen dat we in de week van 6 april meer nieuws hebben en gesprekken kunnen inplannen, maar zoals je vast kunt begrijpen is dit voor nu nog onzeker. 

Young010 in 2019

Young010 heeft zich in 2019 op verschillende manieren ingezet voor de jongeren van Rotterdam. Zo is begin van het jaar het advies “Gelijke Kansen” uitgebracht, waar aandacht wordt gevraagd voor de rol van mentoren voor kansengelijkheid in het onderwijs. Daarnaast heeft Young010 intensief samengewerkt met de Brede Raad 010 en verschijnt binnenkort het advies over het nieuwe Beleidsplan Zorg, Welzijn en Jeugdhulp. Young010 heeft zich hierin sterk gemaakt voor een betere overgang van 18- naar 18+ vanuit de jeugdzorg. Ook verschijnt binnenkort het advies over jongerenparticipatie in de Openbare Ruimte, waar Young010 de straat op is gegaan in het gebied Cool-Zuid.

Naast deze grote adviezen is Young010 verschillende keren op werkbezoek geweest, zoals bij de Kenniswerkplaats voor Rotterdams Talent om te vertellen over het belang van mentoring. En ook ontving Young010 bezoek: de Politie Rotterdam is langs geweest om met Young010 te praten over de verhouding tussen de politie en jongeren.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten van Young010 in 2019. 

Wat brengt 2020?

De Jongerentop! Young010 zet zich het hele jaar in om in Noord, Zuid, Oost en West jongeren te spreken en nog beter naar boven te halen wat jongeren nodig hebben en hoe zij Rotterdam een nog betere stad kunnen maken. Afsluitend met een grote Jongerentop in het najaar. Houd de sociale media van Young010 (Instagram, Facebook) en LOKAAL (Twitter, Facebook) in de gaten voor de ontwikkelingen!

UPDATE: Aanmelden voor 2020 is niet meer mogelijk. 

Door

Tags: jongeren, nieuwe leden, werving & young010