Waar wordt een blij gevoel geboren?

LOKAAL in socratisch gesprek met leerlingen van de Globetrotter

Beeld: Sanne van der Most

In het kader van Code Groen trainde LOKAAL de afgelopen weken een groep enthousiaste kunstenaars in het voeren van een socratisch gesprek. De kunstenaars namen hierna de leerlingen van maar liefst 10 basisscholen mee op excursie. Verschillende innovatieve bedrijven en organisaties in Rotterdam werden bezocht; van Museum Rotterdam tot Blue City, van Huize Middelland tot de Dakakker. De kinderen werd gevraagd hun creativiteit, verbeelding en denkkracht in te zetten om een (duurzame) oplossing voor de toekomst te bedenken en verbeelden.

Deze maand gingen de kinderen hiermee verder: onder begeleiding van de door LOKAAL getrainde kunstenaars én een ervaren gespreksleider van LOKAAL gingen zij met elkaar in gesprek, waarbij ze werden uitgedaagd om hun eigen ideeën voor een toekomstbestendig Rotterdam uit te werken. Op 18 april waren de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool de Globetrotter op Katendrecht aan de beurt. Een bijzondere en leerzame middag!

Op weg naar het KinderCongres

Het resultaat is interdisciplinair theater bestaande uit bewegende levende objecten, performances, zintuigelijke routes, film, dans, installaties, spoken word en meer. Deze bijzondere eindproducten zullen worden door de kinderen worden gepresenteerd tijdens het KinderCongres, dat dit jaar plaatsvindt op 14 mei.

Over Code Groen

Stichting LOKAAL is partner van Code Groen. Code Groen is een initiatief van Jeugdtheater Hofplein en SKVR. Kijk voor meer informatie op de website van CodeGroen010.

Door

Tags: basisschool, code groen, code groen 010, dialoog, leerlingen & Socratisch gesprek