Vacature: LOKAAL zoekt projectmanager (16 uur per week)

Word jij onze nieuwe collega?

Beeld: Sander van Wettum

Word jij onze nieuwe collega?

Functie in het kort:
De projectmanager die we zoeken heeft oog voor de zakelijke en personele kant van de organisatie. Samen met de directeur trek je op waar het gaat om het (door)ontwikkelen en coördineren van bestaande en nieuwe projecten en je bent sparringpartner voor het beleid van de organisatie. Je houdt het overzicht over de projecten en de financiën en je coördineert de algemene bedrijfsvoering.

De werkzaamheden:
De projectmanager

  • legt verantwoording af aan de directeur;
  • ondersteunt en adviseert de directeur beleidsontwikkeling en projecten;
  • coördineert de projectorganisatie en het functioneren van de kantoororganisatie en bedrijfsvoering;
  • is verantwoordelijk voor fondsenwerving- en verantwoording;
  • is verantwoordelijk voor (kwartaal en jaar) rapportages, stelt begrotingen op en bewaakt budgetten van projecten en organisatie en stuurt boekhouder aan;
  • neemt deel aan de weekvergadering van het team, minimaal eenmaal per week met de directeur en sluit aan bij overleggen met (vaste) partners en (potentiële) stakeholders.

Wie zoeken we?
LOKAAL zoekt een enthousiaste, proactieve projectmanager met aantoonbare ervaring (5+ jaar), idealiter in de non-profit sector. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau. Je weet wat projectleiding in alle breedte inhoudt. Je bent stressbestendig en tactisch en je hebt interesse en een goed gevoel voor actuele strategische en politieke verhoudingen. Je staat open voor feedback en bent betrouwbaar. Je bent zelfstandig maar ook goed benaderbaar, hebt geen 9-5 mentaliteit en je beschikt over een dienstverlenende instelling.

Mede door jouw planmatige aanpak ben je in staat overzicht te creëren in het werk. Je verbindt denken aan en doen in je rol van zowel betrokken adviseur en projectleider en in je centrale rol op kantoor. Je adviesvaardigheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn uitstekend, je bent bekend met algemene programma’s als Outlook, Office (Excel, Word, Powerpoint) en hebt ervaring met opstellen en beheren van projectbegrotingen en boekhouding.

Wat bieden wij jou?
Een leuke uitdagende veelzijdige baan bij een Rotterdamse organisatie die werkt aan grootse projecten op het snijvlak van het politieke, sociaal maatschappelijke en culturele veld. LOKAAL kent een open en informele bedrijfscultuur met een warm en enthousiast team dat werkt vanuit een gezellig kantoor in het centrum van Rotterdam.

Het betreft een formatieplaats van 16 uur, met in eerste instantie een dienstverband voor een jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal €3.422 tot maximaal €4.362 (gebaseerd op CAO Gemeente, schaal 10), afhankelijk van ervaring, op basis van een fulltime dienstverband. Ingangsdatum 1 april 2021.

Stichting LOKAAL vindt diversiteit belangrijk en we streven dan ook naar een inclusief samengesteld personeelsbestand. We kijken uit naar je sollicitatie, ongeacht je gender, culturele achtergrond, leeftijd, van wie je houdt of wat je gelooft.

Inlichtingen en sollicitaties:
Sollicitaties, voorzien van motivatiebrief en curriculum vitae, kunnen tot en met 8 maart 2021 per e-mail worden verstuurd naar: sabine.maertens@lokaal.org, ter attentie van Liesbeth Levy, directeur stichting LOKAAL.

Voor meer informatie over deze functie kun je per mail contact opnemen met Sabine Maertens, sabine.maertens@lokaal.org.

De procedure bestaat uit twee rondes met diverse medewerkers. De eerste gespreksronde vindt plaats op 12 maart. Voor geselecteerde kandidaten uit de eerste ronde volgt een tweede gespreksronde op 18 maart.
Het aanleveren van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist bij indiensttreding.

Over LOKAAL

Politiek ver weg? Welnee!

Stichting LOKAAL Rotterdam is in 1994 opgericht door de Rotterdamse gemeenteraad met als doelstelling de afstand tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verkleinen en de relatie tussen de inwoners van Rotterdam en hun stadsbestuur te verbeteren.

LOKAAL is hét centrum voor democratie in Rotterdam. Dit vanuit de gedachte dat zeker in een stad als Rotterdam met de meest diverse bevolking van Nederland de lokale democratie permanent onderhouden dient te worden. Meer dan ooit is er behoefte aan skills en vaardigheden om in deze stad te kunnen leven met deze verschillen.

Wij geloven in en staan voor een open en scherp gesprek met de stad, waarin de directe, levendige invloed zichtbaar is en de Rotterdamse democratie blijvend richting krijgt. Dat is de missie van LOKAAL. Onafhankelijkheid, neutraliteit, toegankelijkheid en nieuwsgierigheid zijn onze kernwaarden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Door